2024. április 24., szerda
SPORTHÍREK

Harmadszor is a vendég

Jokić minden centiméterért megszenvedett Davis ölelésében (Fotó: Beta/AP)

Jokić minden centiméterért megszenvedett Davis ölelésében (Fotó: Beta/AP)

NBA

A lehető legnagyobb nyugati derbit játszották le az NBA-ben, a főcsoport második helyén álló Denver az éllovas Lakerst fogadta. A csapatok idei harmadik összecsapásán Nikola Jokićék kezdtek jobban (31:23), ám a Nuggets rossz második periódusával a nagyszünetben már 55:61 állt a kijelzőn. A küzdelmes második félidőben egyik gárda sem tudott komolyan ellépni. A belendülő Jamal Murray hátán vitte a csapatot, Jokićot kőkeményen fogta Dwight Howard vagy Anthony Davis, LeBron James tudása legjavát nyújtotta. A véghajrában a denveriek két jó védekezést követő gyors kosárral 107:111-ről hosszabbításra mentettek. A ráadásban a zombori kulcspillanatokban, Lakers-vezetésnél hibázott a hatalmas nyomás alatt, ami megbosszulta magát (116:120).

KÉZILABDA – FÉRFI BL

A Veszprém nem lesz csoportelső

Minimális arányú, 29:28-as vereséget szenvedett a Veszprém Kielben a férfi BL hétközi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy David Davis legénysége nem végezhet a B csoport élén, vagyis nyolcaddöntőt kell majd játszania az egyenes kieséses szakaszban. A magyar bajnok a jó iramú meccs első félidejében fej fej mellett haladt a riválissal (15:15), ám a folytatásban a házigazda 3-4 gólos lépéselőnybe került. A hajrában kapaszkodott a Veszprém, de a pontszerzés nem jött össze.

SAKK – ZENTA

Nagy a cél előtt

Zenta városbajnokságának 7. és 8. fordulójában az élen álló tornyosi Nagy Attila előbb sötéttel legyőzte Kincses Viktort, majd döntetlent játszott Solymosi Andrással, és mivel üldözői nem tudták megközelíteni, az utolsó fordulóban már egy döntetlennel bebiztosíthatja újabb bajnoki címét.

A 7. forduló fontosabb eredményei: Kincses V.–Nagy 0:1, Vranić–Pacal remi, Farkas S.–Simonyi 1:0 (k. n.). A 8. forduló:Nagy–Solymosi remi, Pacal–Farkas S. remi, Aleksić–Vranić 1:0. Az utolsó forduló előtti élcsoport: Nagy 6,5, Pacal és Farkas S. 5,5, Molnár 5, Vranić, Csízik, Aleksić és Kincses V. 4,5 pont stb.