2024. április 23., kedd

Egyelőre nem épülnek új játszóterek

A Területrendezési és Nagyberuházási Hivatal által meghirdetett, új játszóterek és fitneszparkok kialakítása érdekében kiírt versenypályázatot érvénytelenné nyilvánították, mivel nem érkezett elfogadható ajánlat.

Az új játszóterek és kültéri fitneszparkok kialakítása érdekében kiírt pályázat nem hozott eredményt, nemsokára újat írnak ki (Ótos András felvétele)

Az új játszóterek és kültéri fitneszparkok kialakítása érdekében kiírt pályázat nem hozott eredményt, nemsokára újat írnak ki (Ótos András felvétele)

A tendert még tavaly december 2-án kiírták, de érvényességét többször is meghosszabbították, mivel az egyik pályázó, a belgrádi Sport expo gradnja vállalat panaszt nyújtott be. Amikor a bírálóbizottság elutasította a panaszt, újabb versenypályázatot írtak ki, de az egyedüli pályázó, a kragujevaci GC Simkon vállalat érvénytelen dokumentációt nyújtott be, és nem tüntette fel, mennyiért végezné el a munkálatokat. A Területrendezési és Nagyberuházási Hivatal előzetes felbecsülése szerint a tervezett 10 új játszótér kialakításának költsége 37.916.666,67 dinár – olvasható a 021.rs hírportálon.

A versenypályázat előzetes dokumentációjában nem tüntették fel azt, hogy hol alakítják majd ki a tervezett játszótereket, de az egyik pályázó kérelmére a hiányosságot utólag pótolták.

Az új játszótereket (ha majd egyszer sikeresen befejeződik a versenypályázat) a következő pontokon építik meg: A Felszabadulás sugárút 53–61. és a Dimitrije Avramović utca 2–10. alatti lakótömbök udvarában, az I. Péter király sugárút melletti egészségház és a Szociális Munkaközpont közelében, a Milenko Grčić utca 25–27. alatti lakótömb udvarában, a Molière utca 2, 2a, 2b épületei mellett, a Vardár utcai üres parcellán (a 28. szám után), valamint a Miša Dimitrijević utca 2a–4b. alatti lakótömbök udvarában. Ezenkívül játszótér és kültéri fitneszpark épülhet majd az Aleksa Šantić utca 23–31. alatti lakótömbök udvarában, az Ifjúsági mozgalom utca 2–2c. és a 4–4b. között, Péterváradon a Podunavska utca – Blok 8 alatt, valamint Piroson, az Arsenije Čarnojević utcában, a Jedinstvo focipálya közelében.

A Területrendezési és Nagyberuházási Hivatal az elkövetkező időszakban újra kiírja majd a versenypályázatot.