2024. április 24., szerda

Györe megelőzte Raonićot

Györe László egy gyönge napot tud maga mögött, még sincs oka a panaszra, hisz a könnyen felejthető teljesítmény ellenére a Buenos Aires-i 1. fordulóban legyőzte a ranglistán 239. argentin Francisco Cerundolót, és ma a negyeddöntőért azzal a Juan Ignacio Londeróval találkozik, akire hat napja Córdobában vereséget mért. Az új pontokkal Györe 34. a naprakész listán, azaz megelőzte a kanadai Miloš Raonićot is. A mérkőzés nem sejtetett drámát, noha Györe elveszítette az első adogatást, hisz 0:2-ről nagy fölényben hat játékot nyert zsinórban. Ezután következett a gyönge játék és a kihagyott breakalkalmak, így az argentin egyenlített. A döntő játszmában megint Györe nem használta ki a lehetőségeket, végül azonban 5:4-nél breakkel zárta a meccset.

Ugyanott az 1. fordulóban az erőnyerő, 3. kiemelt Dušan Lajović az este a spanyol Pedro Martínezt verte 2:0 arányban (7:6, 7:6).

Filip Krajinović Rotterdamban hozta a kötelező győzelmet a holland Tallon Grieksoor ellen, s ma a 2. fordulóban az első kiemelt orosz Danyiil Medvegyev vagy a kanadai Vasek Pospisil lesz az ellenfele. Medvegyevet tavaly Indian Wellsben legyőzte, amit roppant nehéz lesz megismételni, a kanadaival pedig még nem találkozott.

Csak egy kevés rutin és némi szerencse hiányzott Danilo Petrovićnak, hogy pályafutása első ATP-meccsén legyőzze az olasz veterán Paolo Lorenzit. A belgrádi 6:4-re nyerte az első játszmát, a másodikban 4:1-re vezetett, innen azonban zsinórban 11 játékot veszített. Petrović a döntő játszmában kihagyta a breaklabdákat, az olasz viszont, aki az este Miomir Kecmanovićtyal játszhatott, mindhármat pontra váltotta.