2024. április 25., csütörtök

A1 lesz a VIP-ből

Az Ausztriai Telekom (A1) idén nevet változtat Szerbiában, és áttér az egységes A1-es elnevezésre, jelentették be Bécsben a vállalat vezetői. A Tanjug jelentése szerint az osztrák vállalat VIP néven működik Szerbiában, és hamarosan áttér az A1-re, arra az elnevezésre, amit a többi piacon is használ. Pontosabban a többi piacon már megváltoztatták a cég nevét, idén pedig erre sor kerül Szerbiában is.

Az egységes márkanév használatára való áttérést immár két éve folytatja az Ausztriai Telekom. A vállalat sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tavaly is nőtt a forgalma, ami immár eléri a 4,5 milliárd eurót. Idén is 1-2 százalékos bevételi növekedést láttak elő, és folytatni szeretnék a vállalat terjeszkedését minden piacon, ahol csak jelen vannak.

Adataik arra mutatnak rá, hogy egységesen nő a mobiltelefon-használat, de Bulgáriában a vezetékes telefonok és a kábeltévés szolgáltatás iránt is fokozódott a kereslet. Ugyanakkor Horvátországban és Szerbiában az internet iránt nyilvánul nagy érdeklődés.

Két héttel ezelőtt az A1 Ausztriában előrukkolt az új, 5G tarifával és a megfelelő berendezésekkel, amit állítólag a felhasználók jól fogadtak.

A vállalat tavaly átlagosan 1,9 százalékkal csökkentette a foglalkoztatottak számát, Ausztriában pedig 4,6 százalékkal.