2024. április 18., csütörtök
A SZERB NEMZETI SZÍNHÁZ HÍREIBŐL

Ma a „meglepetés-előadás” bemutatója

A Szerb Nemzeti Színházban az Újvidéki omnibusz (Novosadski omnibus) c. drámai előadást mutatják be a kamaraszínpadon

Az előadás három önálló történetből áll, szerzőik Slobodan Tišma, Franja Petrinović és Đorđe Pisarev újvidéki írók.

Zoran Bulatović Bale zenész, Sanja Mikitišin színművésznő, Ivana Janošev és David Alić rendezők az Újvidéki omnibusz sajtótájékoztatóján (Bozsoki Valéria felvétele)

Zoran Bulatović Bale zenész, Sanja Mikitišin színművésznő, Ivana Janošev és David Alić rendezők az Újvidéki omnibusz sajtótájékoztatóján (Bozsoki Valéria felvétele)

A sajtókonferencián dr. Zoran Đerić színházigazgató, Milovan Filipović, a Drámatársulat vezetője, Franja Petrinović és Đorđe Pisarev írók, Ivana Janošev és David Alić fiatal rendezők, Sanja Mikitišin és Miroslav Fabri színművészek, valamint Zoran Bulatović Bale zenész többek között kiemelték, hogy a „város rejtette” történetek valójában az emberekről és álmaikról szólnak, arról a nemzedékről, amely alternatív világnézetét a művészetben és a városi életmódban kereste. Ezek a történetek olyanok, hogy vagy már megéltük azokat, vagy meg fogjuk élni.

Slobodan Tišma Hangerősítő és gitár (Pojačalo i gitara) c. szövegét, amelyet Nikola Davić alkalmazott színpadra, Ivana Janošev rendezte. A darabban Sonja Isailović, Fedor Đorović, Sanja Mikitišin, Miroslav Fabri és Jovan Živanović játszanak.

A második történet A rendellenesség grammatikája (Gramatika poremećaja), szerzője Franja Petrinović. A szöveget David Alić dramatizálta és állította színpadra. Az előadásban Vukašin Ranđelović és Mia Simonović lépnek fel.

A harmadik történetben, Đorđe Pisarev Nagy elvárásában (Velika očekivanja), amelyet Stefan Isaković alkalmazott színpadra és Dušan Mamula rendezett, a közönség Alisa Lacko, Mia Simonović, Sonja Isailović, Sanja Mikitišin, Fedor Đorović, Milica Grujičić, Stefan Vukić, Aleksandar Petković alakítását láthatja.

A díszlet Andrea Rondović, a jelmez Senka Ranosavljević munkája, zenei munkatársként Nikola Davić közreműködik. Az előadásban a Luna együttes zenéjét hallhatja a közönség.

Az Újvidéki omnibusz bemutatója ma 20.30-kor lesz a színház kamaraszínpadán, az előadás repríze pedig holnap ugyanott szintén 20.30-kor. A színház jegypénztára a 021/520-091-es telefonszámon hívható, a belépőjegy 800 dinárba kerül.