2024. április 18., csütörtök

Nagycsaládos maskarás muri

Nagy érdeklődés mellett, nagyszerű hangulatban zajlott a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesületének idei maskarás murija a hétvégén.

Kézműves jelmezesek az Életfa Nagycsaládosok Egyesülete farsangi mulatságán (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Kézműves jelmezesek az Életfa Nagycsaládosok Egyesülete farsangi mulatságán (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Az Echo Gyermek és Ifjúsági Központban szervezett rendezvényre 80, jelmezbe öltözött, főként ovis és alsós gyerkőc látogatott el. Több szülő is csatlakozott a jókedvhez, illetve a szervezet aktív tagsága is kivette a részét a szervezésből, tudtuk meg Sötét Andreától, az Életfa elnökségi tagjától.

– Minden várakozásunkat felülmúlt az idei maskarás murink iránti érdeklődés. A bulijainkban már megszokott vidám arcok mellett szép számban vannak azok a gyerekek is, akik nem tartoznak a tagságunkhoz, Pacsérról és Topolyáról is érkeztek résztvevők. A célunk az volt, hogy kötetlenül jól érezze magát a jelenlevő gyerekek apraja és nagyja, ezért nem szerettünk volna rosszkedvet vinni a jelmezes buliba azzal, hogy nyertest hirdetünk. A forgatókönyvünk szerint valamennyi maskarás a színpadra léphetett, és bemutatkozhatott Fodor Zoltán, szervezetünk elnökének közreműködésével – hallhattuk Sötét Andreától, aki elmondta hogy a buli sikeréhez tartozik még, hogy több anyuka is derekasan kivette a részét a megvalósításból.

– A pult mögött álló jelmezes anyukák a gyerekeknek négyféle rétest, fánkot, szörpöt, a szülőknek pedig kávét kínáltak, így Fábrik Emma, Kósa Lilla, Sevarac Réka és Somogyi Bettina helytállását köszönjük. Punyi Teodóra volt az, aki a kézműves foglalkozások koncepcióját kitalálta, és levezényelte, jómagam pedig ügyességi játékokat szerveztem. A fánkot a tagságunkhoz tartozó anyukák készítették a REKI Civil Szervezet jóvoltából biztosított lisztből, mint ahogy a buliban kínált szörpöt is ebből a támogatásból tudtuk kínálni, illetve a gyerekek részére négyféle rétest is biztosított a szervezet, mint ahogy a kézműves foglalkozások alapanyagát is. Az az iránt érdeklődő kis résztvevőink többféle farsangi álarcot, kalapot alkothattak, ragaszthattak és színezhettek, valamint karcsatot, nyakláncot is készíthettek színes papír, krepp papír, előre kivágott kreatív mintázatok és más eszköz felhasználásával – tudtuk meg a bácskossuthfalvi nagycsaládosok farsangi bulijában, mint ahogy azt is, hogy a szervezet e hónap végén ünnepi közgyűlés keretében jegyzi majd a megalakulása 15. évét.