2024. március 29., péntek

Valós gyakorlatok leendő bankároknak

Felújították a Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola virtuális bankkabinetjét

Az Eurobank egyik jótékonysági akciósorozatának köszönhetően több mint 1,2 millió dinár értékű adományt kapott a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola. A bank Nagy szív elnevezésű programjának hála a középiskolában tanuló leendő bankárok virtuális bankkabinetje került felújításra.

A korszerűsített kabinet már egy ideje használatban van, hivatalos átadóját pedig szerdán szervezték meg egy sajtótájékoztató keretében.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Slavica Pavlović, az Eurobank Végrehajtó Bizottságának elnöke nyilatkozatában hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy a diákok gyakorlati tapasztalatot szerezzenek és valós körülmények között sajátítsák el az elméletben tanultakat.

Aleksandar Pajić, az Oktatási Minisztérium középiskolai oktatással megbízott tanácsadója elmondta, hogy a támogatás mellett a bank lehetőséget teremt, hogy a diákok a fiókintézetekben gyakorlati órákon vegyenek részt és a banki alkalmazottaktól tanuljanak.

– A diákok ugyanolyan feltételekkel és eljárásokkal sajátítják el a gyakorlati ismereteket, mintha egy valódi bankban dolgoznának. Ennek köszönhetően az iskola befejeztével azonnal munkába állhatnak valamelyik bankintézetben – mondta Zombori Imre, a középiskola igazgatója.