2024. március 29., péntek
NYUGAT-BÁCSKA

Információk első kézből

Pilin Endre, a Vajdasági Magyar Agráregyesületek Szövetségének falugazdásza Kupuszinán és Doroszlón tartott tájékoztató előadást, valamint bemutatta kínálatát a Kite doo.

A termelők számára fontos, hogy információhoz jussanak

A termelők számára fontos, hogy információhoz jussanak

A falugazdász elmondta, a téli időszakokban előadásokat tartanak a termelőknek különféle témákban: a magházaktól kezdve, a kereskedőkön keresztül – legyen az gép vagy kapcsolható eszköz, traktor, termény – a műtrágya témaköréig. Elmondása szerint az előadásokat egyre inkább kedvelik a termelők, rendre nagyobb az érdeklődés. A termelők számára fontos, hogy információhoz jussanak, az új információk különösen lényegesek az árak, a minőség tekintetében. Folyamatosan jelennek meg új termékek, és nem mindenki tudja ezt követni, az első kézből kapott tájékoztatás tehát mindig széleskörűnek bizonyul. Az általuk szervezett előadásoknak köszönhetően a termelők közvetlenül tudnak kommunikálni az adott eladóval.

A következő tájékoztató jellegű lakossági fórum február 18-án, 18 órakor lesz a zombori Magyar Polgári Kaszinó termében. Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, a parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöke és Ótott Róbert, a Tartományi Mezőgazdasági, Víz-és Erdőgazdálkodási Titkárság titkárhelyettese számol be az aktuális támogatásokról és egyéb agrárújdonságokról.