2024. április 19., péntek

Petrović első táblája, Györe győzelemmel kezdett

A 28 éves belgrádi Danilo Petrović a magasabban rangsorolt amerikai Bradley Klahn feletti meglepetésszerű győzelemmel táblára jutott a New York-i 250-es tornán, és a challengereken elért szép sikerei után az olasz veterán Paolo Lorenzi ellen vívhatja pályafutása első ATP-meccsét. A táblára jutás révén a 203 cm magas Petrović feltört a ranglista 153. helyére, és ha Lorenzit is legyőzi, nemcsak tovább javít, hanem a 2. fordulóban szerb házirangadón a fiatal Miomir Kecmanovićtyal mérkőzhet. Kecmanović az 1. fordulóban magabiztosan győzte le az amerikai Tommy Pault, s ha negyeddöntős lesz, visszakerül az 50 legjobb közé.

Györe László sikerrel vette a 250-es Buenos Aires-i torna első fordulóját. A zentai az argentin Francisco Cerundolót verte három szettben, 6:2, 2:6, 6:4-re.

Nagyszerűen indult Rotterdamban – ahol az este Filip Krajinović a helybeli Tallon Griekspoorral rajtolt – Fucsovics Márton a spanyol Roberto Bautista ellen, de a végén elbukott. A megnyert első játszma után a magyar a másodikban kiharcolta a rövidítést, és ekkor torpant meg, hisz a meccs hátralevő részében már csak szimbolikus ellenállást tanúsított, így a ranglistán a 70. hely alá csúszott.

Van szerb és magyar érdekeltség a kis tornákon is. Kairóban ugyanis Aleksandra Krunić és Dejana Radanović, Nicholasville-ben Jovana Jakšić, Nagyszombatban Jani Réka, Bondár Anna és Gálfi Dalma, Antalyában pedig Marko Miladinović vesz részt a pontvadászatban.

Az ITF Londonban kisorsolta a 2021-es Fed-kupa selejtezőjének párosításait is. Szerbia női válogatottja áprilisban házigazdaként Kanadát fogadja. A két csapat legutóbb 2014-ben Montrealban találkozott egymással.