2024. március 29., péntek
SPORTHÍREK

Pelé depressziós

LABDARÚGÁS

Fia szerint minden idők egyik legnagyobb labdarúgója, Pelé depressziós az egészségi állapota miatt. Edinho egy Brazíliában hétfőn megjelent interjúban elmondta, apját olyannyira zavarja, hogy nem tud önállóan járni, hogy emiatt nem igazán hagyja el a házát. „Nagyon törékeny, és problémája van a mozgással, ami egyfajta depressziót váltott ki. Képzeljék el, ő a Király, és mindig is ilyen impozáns alak volt, ma pedig nem tud járni rendesen” – mondta a TV Globónak a legendás futballista fia, aki elárulta, csípőproblémák nehezítik apja járását. A 79 éves Pelé 2012-ben esett át sikeres csípőműtéten, de az elmúlt években újra problémái voltak, többször kerekesszékben tudott csak megjelenni, így például a 2018-as oroszországi világbajnokság sorsolásán, illetve többször kórházba került vese- és prosztataproblémákkal is.

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ért a csúcsra a brazil válogatottal, azaz nyáron lesz 50 éve, hogy harmadszor is aranyérmes lett. Pályafutása jelentős részét a Santosban töltötte, utolsó éveiben játszott a New York Cosmos színeiben.

TENISZ

Doppingolt, mégis teniszezhet

Pozitív doppingtesztje ellenére folytathatja pályafutását Robert Farah, a férfi páros tenisz-világranglista kolumbiai éllovasa. A 32 éves játékos október 17-én Caliban adott mintájában akadtak tiltott szerre, az anabolikus szteroidok közé tartozó boldenonra, emiatt nem indult januárban az Australian Openen. A nemzetközi szövetség hétfőn közölte, hogy elfogadta Farah magyarázatát, mely szerint a pozitív eredményért a hazájában elfogyasztott, szennyezett hús volt a felelős (?!).

A dél-amerikai teniszező honfitársával, Juan Sebastian Caballal – aki ugyancsak világelső párosban – tavaly két Grand Slam-tornát is nyert, Wimbledonban és New Yorkban sem találtak legyőzőre.