2024. március 29., péntek

Elszabadult a „víziszörny”, de megkötötték

A parthoz vontatták a Topolyai-tavon található uszályt – Hamarosan el is távolítják

A topolyaiak csak „szplavként” ismerik és emlegetik azt az úszó objektumot, mely egykor vendéglátó ipari létesítményként működött a tavon.

A parthoz erősítették a vízi építményt (Tóth Péter felvétele)

A parthoz erősítették a vízi építményt (Tóth Péter felvétele)

A közelmúltban ismeretlen okokból elszabadult az uszály, ami azzal a veszéllyel járt, hogy nekiütközik valaminek. Szerencsére ez nem történt meg. A Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület tagjai a napokban sikeresen a parthoz vontatták az igen megviselt állapotban levő, használaton kívüli, egykori vízi szórakozóhelyet, és a tervek szerint hamarosan el is távolítják majd a tóból.

Linder Zoltán, az egyesület elnökségi tagja elmondta, hogy sikerült a Mezőgazdasági Iskolához közeli partrészhez vontatni az úszó monstrumot, most megpróbálják majd eltávolítani, mivel egy ilyen létesítménynek nincs helye a védett státusszal rendelkező tóban. Az elszabadult objektum vészesen megközelítette a víz szintjét szabályozó, úgynevezett tölcsért. A tölcsér elsodrása komoly gondokat jelenthetett volna. Linder szerint a veszély egyelőre elhárult, azon véleményének adott hangot, hogy az úszó objektumot már korábban el kellett volna távolítani a tóból.