2024. március 29., péntek

A gyermekek biztonságáért

Lezárta a pályázatot az autós gyermekülések kiosztására a kishegyesi önkormányzat – Nagy volt az érdeklődés a pályázat iránt

A kishegyesi önkormányzat ismét megszervezte a gyermekülések kiosztásának akcióját, amelynek keretében ez alkalommal 100 gyermekülés talált gazdára.

Ez alkalommal száz gyermekülés talált gazdára (Lakatos János felvétele)

Ez alkalommal száz gyermekülés talált gazdára (Lakatos János felvétele)

Az üléseket pénteken adták át a községi képviselő-testület tanácstermében, ahol többek között jelen volt Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Kerekes Zoltán alpolgármester és a községi tanács tagjai. A gyermekülések átadását egy rövid előadás előzte meg, amit a Közlekedésbiztonsági Ügynökség munkatársai tartottak. A szakemberek a gyermekülés helyes használatát mutatták be a szülőknek, valamint felhívták a figyelmet, hogy a gyermek biztonsága szempontjából milyen fontos annak használata.

Az önkormányzat immár harmadik alkalommal osztott biztonsági gyermeküléseket, mondta el lapunknak Lukács Klára, az önkormányzat szociális ügyekkel megbízott tanácstagja.

– A gyermeküléseket részben a közlekedési minisztérium jóvoltából vásároltuk, nagyrészt pedig az önkormányzat forrásaiból. Ezzel szeretnénk hozzájárulni a kisgyerekek biztonságához a közlekedésben. Fontos megjegyezni, hogy eddig minden alkalommal a gyermekülések átadásakor előadást is szerveztünk. Ezen a szülők tájékozódnak, hogyan kell helyesen használni az üléseket, és miért fontos azok használata – mondta el Lukács.

Az önkormányzat ez alkalommal 100 gyermekülés osztott ki az arra pályázó szülők között. Ebből 20-ra a minisztérium biztosította az anyagiakat, 80-at pedig az önkormányzat vásárolt, számolt be a tanácstag, majd arról is szólt, hogy számukra nagyon fontos ez az akció, mert elsősorban a gyermekek biztonságát tartják szem előtt.

Az önkormányzat akciójának egyik kedvezményezettje volt Szabó Anita is, aki az interneten futott rá az önkormányzat felhívására.

– Jelentkeztünk a pályázata, a szükséges papírok összegyűjtése nagyon egyszerű volt, csak az igazolványokra, az anyakönyvi kivonatra és a jogosítvány fénymásolatára volt szükség. A kislányomat, Katarinát gyakran viszem autóval, ezért tartom jónak az önkormányzat pályázatát. A biztonságos babautaztatás nagyon fontos, senkinek nem javasolnám, hogy babaülés nélkül, csak biztonsági övvel bekötve vigye ezeket a pici gyerekeket – mondta Szabó, aki szerint ilyen pályázatokra a jövőben is szükség lesz.