2024. április 25., csütörtök

Márciusban kulcsrakész lakások

Vranjéban készülnek el először a biztonsági erőknek szánt lakások

A biztonsági erők számára tervezett 8000 lakás közül először a Vranjéban épülők készülnek el, így az ottani katonaságnál és rendőrségnél dolgozók már márciustól átvehetik a kedvezőbb feltételekkel igényelt lakások kulcsait – nyilatkozta Zorana Mihajlović építési, közlekedési és infrastruktúrával megbízott miniszter.

A biztonsági erők számára tervezett lakások építése, amire az állam 274 millió eurót különített el az állami költségvetésből, először Vranjéban kezdődött el. A miniszter asszony kiemelte, Vranje kommunális infrastruktúrájának fejlesztésére további 32 millió eurót fordítanak, így korszerűsítik az ivóvízhálózatot, a szennyvízelvezetést és a szennyvízcsatorna tisztítását, illetve szabályozzák a hulladék elszállítását is. A tervek szerint ezek a munkálatok 2021-re befejeződnek – közölte a Beta hírügynökség.

– Vranje mellett autópálya húzódik, a kommunális infrastruktúra kiépítése a végéhez közeledik, és elsőként készítették el a lakások kiépítéséhez szükséges tervdokumentációt, így Vranje lesz az első város, amely átnyújthatja a lakáskulcsokat a biztonsági erők képviselőinek – nyilatkozta Mihajlović.

A miniszter rámutatott, hogy egyelőre 186 lakás készült el, de több mint 200 a jelentkezők száma. De mint rámutatott, sikerül kielégíteni az igényeket, ugyanis a tervek szerint további 100 lakás épül a második körben.

A munkálatok több városban is folynak. Az építkezés első fázisában összesen 1530 lakás épül fel országszerte, mint már említettünk Vranjéban 186, Nišben 190, Kraljevón 200, Kragujevacon 216, Újvidéken 548, Mitrovicán pedig 190.

Belgrádban 1000 lakás megépítését tervezték, Újvidéken a második körben további 438 lakás épül, vagyis a második körben országszerte további 6500. Ez azt jelenti, összesen majd 8000 épül a védelmi erők dolgozói számára.