2024. március 29., péntek

Kamarazenei hangverseny a Városházán

A szabadkai Zeneiskola diákjainak fellépését kedden este tekinthetik meg az érdeklődők

A szabadkai Zeneiskola szervezésében kedden 19 órai kezdettel kamarazenei hangversenyre kerül sor a Városháza dísztermében. Az esemény részleteit hétfőn sajtótájékoztató keretében ismertették.

Guzsvány Lénárd, Dragana Nikolić és Tamara Marković (Fotó: Gergely Árpád)

Guzsvány Lénárd, Dragana Nikolić és Tamara Marković (Fotó: Gergely Árpád)

Dragana Nikolić, az iskola igazgatója elmondta, hogy a kamarakoncert a tanév egyik legfontosabb eseménye, ugyanis az intézmény számára ezzel kezdődik meg a koncertszezon. Az est vendégei az újvidéki Isidor Bajić Zeneiskola és a belgrádi Davorin Jenko Zeneiskola lesznek.

Tamara Marković, az iskola szólóének-tanárnője, a koncert ötletgazdája az esemény múltját ismertetve elmondta, hogy a kamarahangversenyt 2013 óta rendezik meg, és ezúttal nyolcadik alkalommal kerül rá sor. A tanárnőtől azt is megtudhattuk, hogy az est végén a közönség szavazólap segítségével szavazhat is arra a formációra, amelynek fellépését a legjobbnak ítéli meg. Az első három együttes, amely a legtöbb szavazatot kapja, értékes ajándékokat vehet át az iskola igazgatójától.

Guzsvány Lénárd, az iskola igazgatóhelyettese a fentiekhez hozzátette, hogy a fellépőket huszonhat kamaraegyüttesből választották ki egy meghallgatás során.

A koncertre a belépés díjtalan.