2024. április 24., szerda
UTÁNPÓTLÁSTORNA, ZENTA

Hazai és szabadkai siker

A tornagyőztes Spartacus lánycsapata a díjakkal (a szerző felvétele)

A tornagyőztes Spartacus lánycsapata a díjakkal (a szerző felvétele)

A hétvégén a Sport Mindenkinek zentai civil szervezet kiváló rendezésében a kispályás labdarúgásé volt a főszerep a helyi sportcsarnokban. Szombaton nyolc fiúcsapat vívta meg a maga csatáját a pionírok mezőnyében. A csoportküzdelmek során az A jelű négyesben a Zenta A végzett az első helyen, a második pozíciót a moholi Bácska vitte el. A B csoportban az adai AFK diadalmaskodott a tiszaszentmiklósi Sloga előtt. Az elődöntőben a Zenta A együttese sokáig gólképtelen maradt a Slogával szemben, a végén azonban magabiztosan, 4:0-val abszolválta a feladatot. A másik ágon a Bácska minimális arányban, 1:0-val múlta felül az AFK-t. A 3. helyért folyó harcban a Sloga ugyan vezetést szerzett, de az adaiak parádés játékkal megfordították a találkozót, 2:1-gyel elnyerve a bronzérmet. A finálé feszült hangulatban telt: a házigazda zentaiak büntetőből szerezték a döntő egyetlen gólját, s hiába a moholi vendégek rohamai, a sárga-kékek remekül védekeztek. A tornagyőztes így a Zenta A gárdája lett, ugyanakkor említésre méltó, hogy mindegyik résztvevő, így a kevi, a martonosi és az adorjáni klub is szép számú focistával jelent meg. A fiúknál Szabó Márk lett a legjobb kapus, Luka Vilovski a gólkirály, Sándor Csanád pedig a legjobb játékos díjával térhetett haza.

Vasárnap a lányok vették át az uralmat, öt csapat (a szabadkai Spartacus és Spartacus DOO alakulata, a TSC magyarkanizsai és topolyai együttese, valamint az újvidéki Vojvodina) versengett bajnoki rendszerben. Az aranyérmet a Spartacus, az ezüstöt a Vojvodina, a bronzot pedig a TSC Magyarkanizsa vihette haza. A legjobb kapus Jovana Đukić, a legjobb játékos Dušica Lekić, a gólkirálynő pedig Monja Jošić lett.

Eredmények, pionír fiúk, elődöntő: Zenta A–Sloga 4:0, AFK–Bácska 0:1. A 3. helyért: AFK–Sloga 2:1. Döntő: Zenta A–Bácska 1:0. Lányok: Spartacus DOO–TSC 3:0, Vojvodina–Spartacus 0:0, TSC–Vojvodina 3:0, TSC Magyarkanizsa–Spartacus DOO 3:2, Vojvodina–TSC Magyarkanizsa 3:1, Spartacus–TSC 10:0, TSC Magyarkanizsa–Spartacus 0:7, Spartacus DOO–Vojvodina 0:5, Spartacus–Spartacus DOO 13:0, TSC–TSC Magyarkanizsa 0:0.