2024. április 20., szombat

Klobása fesztivál ötödször

A rendezvény egyre nagyobb hírnévre tesz szert a régióban

A Vajdasági Turisztikai Szervezet információs központjában tegnap sajtókonferenciát tartottak a közelgő Klobásafest 2020 elnevezésű rendezvény kapcsán. A hagyományossá vált eseményt immáron ötödik alkalommal tartják meg február 15-én, Petrőcön a Ján Čajak Általános Iskola sportpályáján. A rendezvény az évek során nemzetközi jellegűvé vált, ugyanis évről évre egyre több a jelentkező a régió országaiból, de leginkább Szlovákiából várnak nagyszámú vendéget.

Ana Horvatova, a petrőci helyi közösség tagjának elmondása szerint az eseményt az eddigi tapasztalatok alapján bonyolítják le, de néhány újdonsággal is szolgálnak majd az oda látogató vendégeknek.
– A résztvevők számára igyekszünk az idén is minél kellemesebb légkört teremteni, elsősorban szívélyes vendéglátásunkkal. A már hagyományosnak mondható, nemzetközi szintre emelt esemény színvonalát évről évre újabbnál újabb tartalmakkal emeljük. Az idén kiemelt újdonságnak számít a vajköpülő verseny, emellett tombola és értékes nyeremények ia várják a résztvevőket. A kulturális, művészeti műsor is számos érdekességgel szolgál majd, többek között fellépnek a petrőci művelődési egyesület tagjai, a bácsújfalusi (Selenča) Max együttes, valamint egy szlovákiai énekesnő is, aki a szlovák mellett szerb nyelven is énekelni fog – mondta Horvatova.

Hozzátette, hogy a hagyományos, frisskolbász-készítő verseny sem maradhat el, amelyre az idén 68 csapat nevezett be. A vendégek a felállított standok között sétálva szabadon válogathatnak majd a kóstolásra felkínált szalámi, kolbász és más finomságok közül. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés díjtalan.