2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS – ADORJÁN

Bajnoki ambíciók és új futballpálya

A Vajdasági Liga északi csoportjában szereplő Tisza csapata ugyan az élmezőnyben zárta őszi szezonját, ám az adorjániak teljesítménye elmaradt az elvárásoktól. A listavezető Slogához képest 13 pont a hátrány, a második helyezett ČSK valamivel közelebb, 4 pontra van a Tiszától. Az adorjániak legnagyobb problémája a támadóharmad gyöngesége volt: 15 mérkőzésen mindössze 19 gólt szerzett a gárda, s 11 gólt kapott.

A téli szünetben az egykoron a kúlai Hajduknál tevékenykedő Dušan Medić vette át a vezetőedzői titulust, segédje pedig a szuperligás tapasztalattal bíró Slobodan Kustudić lesz. Az egyesület elnöke, Borsos Csaba nem titkolja a klub szándékait. A cél egyértelműen a magasabb osztályban való szereplés kiharcolása.

Nem vagyok maradéktalanul elégedett a szezon első felével, mert bár nem kaptunk sok gólt, de nem is rúgtunk annyit, amennyit kellett volna. A támadásoknál hiányzott egy játékos, aki kihasználja a helyzeteket, ezért rosszabbul zártunk, mint azt vártam. Még nem tudni, hány új futballista érkezik az idény tavaszi szakaszára, de remélhetőleg jelentős erősítéseket hozunk a csapathoz. Az elvárások magasak, szeretnénk elcsípni az első vagy a második helyet – kezdte mondandóját az elnök.

Időközben jelentős beruházásokat is elkezdtünk, hiszen új futballpályát alakítunk ki a faluban. A fedett lelátóval felszerelt pálya Magyarkanizsa község tulajdonát képezi, az építkezést pedig Magyarország kormánya támogatja. A meglévő pályát a Tisza magas vízállása miatt nem mindig tudtuk használni a meccsekre, de arra mindenképpen jó, hogy edzéseket tartsunk rajta. Az új pálya minden követelménynek megfelel, így adott esetben magasabb osztályban is játszhatunk – zárta Borsos, aki hozzátette, hogy az építkezés a következő idény elejére befejeződik, a pálya hivatalosa átadását pedig jó lenne bajnoki címmel és a Szerb Ligába való feljutással megünnepelni.