2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Pályázatok halastavak, állattenyésztés, borászat és pálinkafőzdék számára

A tartományi kormány honlapján pénteken megjelentek a 2020-as vissza nem térítendő eszközökre vonatkozó gazdasági pályázatok.

Az egyik halastó Hódegyháza környékén

Az egyik halastó Hódegyháza környékén

Halastavak építésére és felújítására 15 millió dinár az előirányzott összeg. A pályázat célja a használaton kívüli földterületek kihasználása a halászat fejlődése érdekében Vajdaság területén. Az eszközöket az 50 hektáros területtől kisebb halastavak építésére, telepítésére, halszaporítók, telelők, a hozzá tartozó csatornák kialakítására szánják. A tartományi támogatásra március 15-éig gazdasági társaságok és földműves-szövetkezetek pályázhatnak.

Az állattenyésztésre vonatkozó támogatás kerete 15 millió dinár. A pályázat célja minőségi hús és tejtermékek előállításának a finanszírozása. A támogatási pénz olyan eszközök vásárlására fordítható, amelyek a hús és tejtermékek fel- és átdolgozásához szükségesek. A pályázatra vajdasági vállalkozók, jogi személyek és bejegyzett mezőgazdasági szövetkezetek jelentkezhetnek március 6-áig.

A tartományi borászat és pálinkafőzdék fejlesztését 70 millió dinárral támogatja a tartomány. A pályázat célja a vajdasági gasztronómia fejlesztése, a jobb hozam elősegítése, mindezek által a munkahelyek biztosítása a falusi lakosság számára. A támogatás a korszerű felszerelések beszerzésére fordítható. A pályázatra vállalkozók, jogi személyek, bejegyzett mezőgazdasági szövetkezetek jelentkezhetnek legkésőbb március 6-áig.

A tartomány hivatalos oldalán összesen tizenhárom pályázat jelent meg a gazdaság különféle ágazatait érintve, találhatunk pályázatokat rendezvényszervezés, jégvédelem, méhészet, növénytermesztés területén is.