2024. április 24., szerda

Februárban Téli Esték, színház, szavalóverseny

Vasárnap újra Pájinkás János – A topolyai Művelődési Ház februárban is várja közönségét

Topolya Község Művelődési Házának háza táján pezseg az élet. Mi sem példázza ezt jobban, mint az a számos program, rendezvény, előadás, melyekre ebben a hónapban várják a közönséget.

Február 4-én vette kezdetét a Topolyai Téli Esték előadássorozat, mely nyolc kedden át minden este 18 órától kellemes programmal, hasznos tudnivalókkal, érdekességekkel látja el a hallgatóságot. A nyitóelőadáson mgr. Hulló István Észak-Bácska Természeti Értékei címmel tartott előadással egybekötött könyvbemutatót. A Fekete Péter, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának ma esti előadására minden jegy hetekkel korábban elkelt, pótszékes telt ház várja a művészeket.

Február 8-án 20.00 órakor, a színházteremben kerül bemutatásra az Oblomov című szerb nyelvű előadás, a zentai Miroslav Antić Kamaraszínház előadásában. A belépőjegy ára 250 dinár.

Február 9-én, vasárnap 19.00 órai kezdettel a Mara Amatőr Színház reprízelőadását láthatják. Kárpáti Péter: Pájinkás János című darabját 150 dinár ellenében tekinthetik meg.

Február 10-én 18 órakor, a Művelődési Ház kiállítótermében a Topolyai Téli Esték előadássorozat szerb nyelvű előadására várják a közönséget. Előadó: Vanja Uzelac történész.

Február 11-én, kedden Pece Vukájlovity Natália: Lesz-e elég vizünk? Mit mondanak a pókok? című előadását hallhatják a Topolyai Téli Esték keretén belül, 18 órától, a kiállítóteremben.

Február 14-én 18 órakor a Művelődési Ház kiállítótermében Zara kaleidoszkópja címmel nyílik meg Zara Mihalik szabadkai festőművész kiállítása. A kiállítás március 7-ig áll nyitva az érdeklődők előtt. Az érdeklődők megtekintési szándékukat telefonon jelezhetik a 024/713-515-ös telefonszámon.

Február 16-án a színházteremben Népzenei Találkozó lesz a Kodály Zoltán MMK szervezésében.

Február 18-án 18 órakor a kiállítóteremben a Topolyai Téli Esték előadássorozat harmadik előadását hallhatják, mely Nánási Anikó és Miklós Csongor Közös nevezőn című, az Újvidéki Rádió 70. jubileuma alkalmából megjelent kiadványának bemutatója is lesz egyben.

Február 20-án Újvidékre, az Ifjúsági Színházba (Pozorište mladih) szerveznek autóbuszos színházlátogatást, ahol a HAIR című musicalt tekinthetik meg. Indulás Topolyáról 16.30-kor.

Az ár 1500 dinár, de jelenleg már nem tudnak több jelentkezőt fogadni.

Február 21-én, 18.00 órakor, a színházteremben a belgrádi Jelenica Színház mutatja be Knjiga o džungli című előadását, melyre a belépőjegy 250 dinár.

Február 23-án, a topolyai Vuk Stefanović Karadžić SZMK ünnepi akadémiája zajlik, a központ 30 éves jubileumi eseménysorozatának részeként a színházteremben.

Február 24-én, 9.00 órától a kiállítóteremben az általános iskolások községi szavalóversenye zajlik szerb nyelven. Február 25-én, 9.00 órától ugyanitt a magyar nyelvű általános iskolások szavalóversenye kerül megrendezésre.

Február 25-én 18 órakor, Művelődési Ház kiállítótermében a Topolyai Téli Esték előadássorozat negyedik előadása kerül sorra, melynek részletei hamarosan megjelennek.

Február 26-án, 12.00 órai kezdettel, a Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskolában a középiskolás diákok községi szavalóversenyét tartják szerb és magyar nyelven.

Bővebb információért, helyfoglalásért a 024/713-515-ös telefonszám hívható, vagy mindezt személyesen is megtehetik a Fő utca 12. szám alatt, a Művelődési Ház irodájában.