2024. április 23., kedd

Leállt a távfűtés Nagybecskereken

Tegnap reggelre nyolcezer lakásban hűltek ki a radiátorok

A Városi Távfűtő Művekben történt meghibásodás miatt tegnap hajnalban leállt a távfűtés Nagybecskereken. Mintegy nyolcezer lakásban voltak hidegek a radiátorok. A hiba elhárításán tegnap belgrádi szakemberek dolgoztak.

Váratlan meghibásodás (Kecskés István felvétele)

Váratlan meghibásodás (Kecskés István felvétele)

Csütörtök reggelre hideg radiátorokra ébredtek a nagybecskereki lakástulajdonosok. A délelőtti órákban még viszonylag meleg volt a lakásokban, de az erős szél miatt a kora délutáni órákban már sokan bekapcsolták a pótfűtést. A Városi Távfűtő Művek közölte, hogy a hiba megállapítása megtörtént, és a délutáni órákban helyreáll a fűtés a városban.
– Nagybecskereken ma reggel leállt a távfűtést, mert meghibásodott a Városi Távfűtő Művek frekvenciaszabályozója a fő kazánházban. Azonnal felhívtuk a Siemens belgrádi szakembereit. A hiba okát megállapították, és várhatólag a délutáni órákban újra lesz fűtés az egész városban. A polgártársainkat pedig arra kérjük, hogy legyenek türelmesek – nyilatkozta Melanija Lojpur, a távfűtő művek közvállalat, sajtófelelőse.

Az érintett óvodákban a gyerekeket hazaküldték, az iskolákban pedig délután rövidített órákat tartottak.
– Mi, igazgatók, rövid telefonbeszélgetés után úgy határoztunk, hogy az első váltásban maradnak 45 percesek az órák. Azzal, hogy a 6–7. órákat nem tartják meg. A délutáni váltásban rövidítettük az órákat 30 percre. Reménykedünk, hogy hamarosan lesz fűtés és a gyerekek végig hallgathatják az órákat. Ha nem, akkor azokat is félbeszakítjuk, és hazaengedjük a diákokat – hallottuk Szervó Máriától, a Nikola Tesla elektrotechnikai és építészeti középiskola igazgatójától.

A Távfűtő Művekben közölték, hogy a meghibásodott berendezést Újvidékről kapott felszereléssel pótolják majd.