2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Mirandési tündérmese

A Celta és a Sevilla után a Villarrealt is búcsúztatta a Király-kupában a másodosztályú Mirandés. A Segunda középmezőnyében tartózkodó együttes szerda este 2:0-ra vezetett a Sárga Tengeralattjáró ellen, de Javier Calleja legénysége a második félidőben kiegyenlített. Ekkor mindenki azt hihette, a Villarreal erőből legyűri a Mirandést, de ennek épp ellenkezője történt: a hármas sípszóig az „óriásölő” együttes még két gólt vágott Andrés Fernández kapujába. A Mirandés a 4:2-es győzelmével története során másodjára jutott be a kupasorozat elődöntőjébe.

Németországban a nyolcaddöntős küzdelmeken a Leverkusen 2:1-re legyőzte a Stuttgartot, a berlini Union 1:0-ra a Verlt, a Saarbrücken pedig tizenegyespárbaj után kiejtette a Karslruhe csapatát. A legizgalmasabb összecsapást a müncheni Bayern és a Hoffenheim játszotta. A bajorok végül 4:3-mal diadalmaskodtak, de többször veszélybe kerültek a mérkőzésen. A Hoffenheim a 8. percben vezetést szerzett egy öngóllal, majd a Bayern pillanatokkal később – szintén öngóllal – egyenlített. Hans Flick gárdája Müller egy, Lewandowski két találatával 4:1-re elhúzott, a hajrá azonban a Kramarićékról szólt. A Hoffenheim a ráadásban a sírból hozta vissza a reményt, és még egyenlítésre is volt lehetőség, de az Allianz Arénában a végén 4:3 állt az eredményjelzőn.

Az FA-kupa megismételt mérkőzésén a Tottenham 3:2-re legyőzte a Southamptont. Mourinho fiai az utolsó negyedórában kihasználták a vendégek gyöngeségeit, így a Spurs hiába volt 2:1-es hátrányban, tíz perc alatt 3:2-re alakította az eredményt.

Franciaországban sem pihentek a legjobbak, hiszen hétközi bajnoki fordulót tartottak. A szerdán játszott hét mérkőzésből négyen döntetlen született. A rekordbajnok St.-Étienne a Marseille-től szenvedett 2:0-s vereséget. A vendégeknél Nemanja Radonjić is gólt szerzett. A Strasbourg minimális arányban felülmúlta az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő sereghajtó Toulouse-t, a Nimes–Dijon kiesési rangadón pedig előbbi gárda diadalmaskodott 2:0 arányban.