2024. március 29., péntek

Györe Martínezzel kezd

Györe László ma kezdi meg a szereplést a córdobai 250-es tornán. A 4. kiemelt zentai teniszező az 1. fordulóban erőnyerő volt, a 2. körben pedig a selejtezőből feljutott, 23 éves és a ranglistán 150. spanyol Pedro Martínezzel játszik, ami az első meccsük lesz. Győzelem esetén argentin ellenfél, a Juan Ignacio Londero és Pedro Cachin közötti csata győztese következik.

Sikeres rajtot vett Montpellier-ben Filip Krajinović. A zombori játékos két játszmában gyűrte le a francia Enzo Couacaud-t, a 2. fordulóban pedig a 21 éves és a ranglistán 76. svéd Mikael Ymer következik, akivel először méri össze erejét.

Az indiai Púnában Viktor Troicki után Nikola Milojević is bejutott a 2. fordulóba, amelyben a tavaly a Roland Garros selejtezőjében már legyőzött fehérorosz Jegor Geraszimov következik, míg Troicki sérülés miatt feladta a japán Juicsi Szugita elleni meccset.

Szerbia női válogatottja ma rajtol Luxemburgban a Fed-kupa zónatornáján. A csoportban ma a vendéglátók válogatottja, holnap Svédország következik. Az euro-afrikai zónában 13 válogatott szerepel, és a legjobb kettő jut el a világcsoport jövő évi selejtezőjére.

Babos: még nem volt idő ünnepelni

Még nem ünnepelte meg sikerét Babos Tímea, aki pénteken a francia Kristina Mladenovićtyal megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét. „Nálunk hagyományosan nincs idő ünnepelni, ez most sem volt másként, másnap reggel a 6 órás géppel indultunk haza. Mindketten egy öthetes túrán vagyunk túl, de mivel Kristina eljön a jövő heti, szentpétervári tornára is, így biztosan lesz még idő az ünneplésre” – mondta az M4 szerda reggeli Sporthíradójában a háromszoros Grand Slam-bajnok. A melbourne-i fináléra visszatekintve a 26 éves játékos úgy vélekedett, jóval nehezebb volt, mint a 6:2, 6:1-es eredmény sugallná. „A sencseni világbajnokság döntője után számíthattunk rá, hogy nehéz meccs lesz, és a Hszie–Strýcova páros tényleg jól játszott, az első szettben bármi megtörténhetett volna. Kristinával egyéniben mindketten kikaptunk az első fordulóban, és ilyenkor nehéz arra koncentrálni, hogy mi még nyerhetünk itt egy Grand Slamet” – fejtette ki Babos, aki a siker titkát kettejük jó kapcsolatában látja.