2024. április 23., kedd
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

United-nevelés segített a Liverpoolon

A Liverpoolnak lassan már a neve is elég lesz ahhoz, hogy nyerni tudjon a futballpályán. Az FA-kupa tizenhatoddöntőjében ismét a Vörösök U23-as csapata futott ki a zöld gyepszőnyegre, miután Jürgen Klopp a túlzsúfolt naptár miatt inkább pihentette az együttes felnőttrészlegét. A Shrewsbury elleni visszavágón a német szakember helyett Neil Critchley vezette csatába legénységét. A fiatalok nem vallottak szégyent: az Anfield Roadon 1:0-ra legyőzték a harmadosztályú ellenfelet, ezzel a ’Pool tovább folytatja menetelését a kupában. Az összecsapás egyetlen gólja szépségdíjas volt, hibája, hogy a vendégek középhátvédje, a Manchester United akadémiáján nevelkedő Ro-Shaun Williams saját kapujába fejelte a labdát. A Liverpool a nyolcaddöntőben a Chelsea-vel mérkőzik. A megismételt Oxford–Newcastle találkozón is érvényesült a papírforma: a Szarkák a hosszabbításban nyerték meg a meccset.

Németországban valódi rangadókat rendeztek a kupaküzdelmekben, amiken szép számú gól esett. A Werder–Borussia (D) tusán ismét gólt szerzett Håland, de Favre csapatának ez sem volt elég a győzelemhez. A brémaiak 3:2-vel felülmúlták a BVB-t. Håland az első játékos, aki 4 meccsen 8 gólt lőtt egy Bundesliga-csapatnál, a norvég tini ráadásul rendre csereként száll be a játékba, s átlagban 22 percenként beveszi az ellenfél kapuját. A Schalke és a Hertha rangadóján a berliniek hiába vezettek 2:0-ra, a kétszer tizenöt perces hosszabbítás végén a gelsenkircheniek 3:2-re megfordították a mérkőzést. A keddi felhozatal legmeglepőbb eredménye a Frankfurt Leipzig felett aratott 3:1-es győzelme. A lipcseiek kisebb hullámvölgybe kerültek, hiszen már három meccs óta nyeretlenek.

A spanyol Király-kupában a Granada Soldado duplájával legyőzte a Valenciát, ezzel 51 év után bejutott a sorozat elődöntőjébe.

Franciaországban hétközi bajnoki fordulót tartanak: a PSG 2:1-re nyert a Nantes vendégeként, a Monaco 1:0-ra verte az Angers-t, a játéknap derbijén pedig a Lille győzedelmeskedett a Rennes vendéglátójaként.