2024. március 28., csütörtök

Szerb cigarettacsempészeket fogtak el az M1-esen

Közel húszezer doboz cigarettát próbált Ausztriába csempészni a hét elején az M1-es autópályán két férfi, a bíróság első fokon mindkét elkövetőt két év és két hónap börtönbüntetésre ítélte, és öt évre kiutasította az országból - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a férfiak a magyar-szerb államhatár közelében egy harmadik személy felbujtására külön-külön elvállalták, hogy pénzért Bécsbe szállítják a zsákokba csomagolt, szerb zárjeggyel ellátott dohányárut.
A két osztrák rendszámú járművet az autópályán Nagyigmánd, illetve Ács térégében ellenőrizték és több mint 17 500 doboz cigarettát foglaltak le.
A Komáromi Járásbíróság az ügyészség indítványára mindkét férfit 2 év 2 hónap börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélte, továbbá a tőlük lefoglalt cigarettát elkobozta. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védők enyhítésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság elrendelte a vádlottak letartóztatását.