2024. április 20., szombat

Új kulturális központ és menza Újvidéken

Az elszállásolás és az étkezés fontos tényezők a hallgatók sikeres tanulmányai szempontjából
Dr. Zoran Milošević tartományi titkár együtt ebédelt az egyetemistákkal

Dr. Zoran Milošević tartományi titkár együtt ebédelt az egyetemistákkal

Dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és tudományos kutatásügyi titkár munkatársaival ma meglátogatta az újvidéki Egyetemi Központot. Zoran Martinovićtyal, a központ igazgatójával megvitatták azokat az aktuális kérdéseket, illetve tervezett tevékenységeket, amelyek a hallgatók elszállásolásának, valamint étkeztetésének javítása érdekében történnek. Látogatása során a titkár kifejtette elégedettségét a kollégium és a menza működésével kapcsolatban, amelyek fontosak az egyetemisták sikeres tanulmányaihoz. Kiemelte, az elszállásolás és az étkeztetés fontos tényezők a hallgatók jó eredményének elérése szempontjából, ugyanakkor a központ igazgatójának szerepe is jelentős, mivel jó kommunikációt folytat a hallgatókkal, és a felmerülő problémákat igyekszik minél előbb orvosolni.

– Azért vagyunk itt, hogy segítsünk, az elmúlt három és fél évben a tartományi kormány 26 millió dinárt fektetett be az egyetemi központ fejlesztésébe. Hatmillió dinárt különítettünk el a hallgatók étkeztetésére szolgáló új menza építéséhez szükséges projekt műszaki dokumentációjának előkészítésére – emelte ki Milošević. Hozzáfűzve, az egyik fontos projekt a kulturális központ építése.

– Véleményem szerint a kulturális a központ és az új étterem kiépítése jóval magasabb szintre emeli a szállás és étkeztetés minőségét, valamint a hallgatók kulturális tevékenységeit – hangsúlyozta Milošević. Elismerését fejezte ki, hogy az Egyetemi Központ vezetése felelősségteljesen foglalkozik a létesítmények karbantartásával, valamint a menzák és a kollégiumok működésével kapcsolatos problémák mihamarabbi megoldásával.

Zoran Martinović elmondta, hogy az intézmény évek óta folyamatosan dolgozik azon, hogy javítsa a hallgatók számára nyújtott szolgáltatások minőségét.

– A tíz létesítményünk, amelyből nyolc Újvidéken, egy Nagybecskereken és egy Zomborban működik, több mint 3000 hallgatót tud befogadni. Az újvidéki két menzán naponta több mint 11 000 egyetemista fordul meg – mondta Martinović, valamint kiemelte a rendkívül jó együttműködést a tartományi kormánnyal. Milosević titkár látogatást tett a Slobodan Bajić, illetve a Veljko Vlahović kollégiumokban, majd megebédelt a menzán.