2024. április 16., kedd

Megszépül a Thurzó Lajos Általános Iskola

Az intézmény épületének teljes körű felújítása várhatóan május végére fejeződik be

Javában zajlanak a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola épületének felújítási munkálatai, és a tervek szerint május végére el is készülnek a renoválással.

A folyamatban lévő munkálatokat az önkormányzat illetékesei is megtekintették (Herédi Krisztián felvétele)

A folyamatban lévő munkálatokat az önkormányzat illetékesei is megtekintették (Herédi Krisztián felvétele)

A munkálatokat a napokban a zentai önkormányzat illetékesei, Czegledi Rudolf polgármester és Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja is megtekintették.

A tavaly nyáron megkezdődött munkálatok során eddig felújították a tetőszerkezetet és a teljes padlózatot, kicserélték a nyílászárókat, valamint folyamatban van a fűtőtestek felszerelése, ezenkívül a festési munkálatok is megkezdődtek – nyilatkozta Varga Viktor, a munkálatokat felügyelő ellenőrcsapat tagja, a Prostor tervezőiroda műszaki igazgatója, aki elmondta, hogy a fűtőtestek beszerelését követően az eddigi két réteg után még egy festékréteget húznak belülről az épületre, majd hozzátette, ezenkívül folyamatban van az iskola udvarának rendbetétele, ahova egy új tartánpályát is előirányoztak.

A munkálatok összértéke adóval együtt 262 millió dinár – nyilatkozta Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, aki szerint egyelőre úgy néz ki, hogy a kivitelező ezt az összeget nem is lépi túl, és mindent a tervezett ütemben be tudnak majd fejezni.

Az iskola teljes körű felújítása várhatóan május végén fejeződik be (Herédi Krisztián felvétele)

Az iskola teljes körű felújítása várhatóan május végén fejeződik be (Herédi Krisztián felvétele)

Ezenfelül a tervdokumentációk elkészítése mintegy 4 millió dinárba került, a műszaki ellenőrzés, illetve átvétel pedig 2–3 millió dinárba. Az előző években az iskola főhomlokzatán a nyílászárókat és a homlokzat középső részét már felújították, ami mintegy 15 millió dinárba került. Az épületen folyó felújítási munkálatokat túlnyomórészt a köztársasági nagyberuházási igazgatóság támogatásából finanszírozzák, az előkészítő és befejezési munkálatokat pedig a zentai önkormányzat a saját forrásaiból fedezi.

Tandari Ferenc, a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy különféle pályázatok révén a tantermekbe új székeket és asztalokat is szeretnének beszerezni, mivel az eddigiek már eléggé elhasználódtak. A tantermeket a tervek szerint laptoppal vagy számítógéppel is ellátják, és mivel minden teremben biztosítottak internet- és televíziócsatlakozást, korábban már vásároltak tíz televíziókészüléket, hogy azoknak a számítógépekre való csatlakoztatásával is hozzájárulhassanak az oktatás minőségének javításához.