2024. április 23., kedd

Miniévad az Újvidéki Színházban

A három legfrissebb előadás

Az Újvidéki Színház január 27-én ünnepelte fennállásának 46. évfordulóját. Az ünnepi hangulat tovább tart: februárban miniévadot láthat a nagyérdemű, melynek keretein belül a színház három legfrissebb előadását nézhetik meg az érdeklődők.

Holnap, február 6-án a miniévad bevezető előadására – Angyal szállt le Babilonba Szabó K. István rendezésében – 200 dinár a belépő. A nagy sikert aratott produkcióban egy koldusnak álcázott király teszi fel magának a nagy quo vadis rokonkérdését, kétségbeesve, hogy ki a király és ki a koldus, és hogy miért nem tudja az Ég, hogy melyiket hogyan is kellene megjutalmazni.

Pénteken a Piszkos Fred, a kapitány c. előadásban az identitások és kivagyiságok egész Csendes-óceánja zúdul kalózrumként a nyakunkba, midőn az emberek nem csupán identitást cserélnek, hogy rájöjjenek, kicsodák is ők voltaképpen, hanem még akkor is álnéven mutatkoznak be, amikor erre semmi szükség, amikor pedig a saját nevüket mondják be, akkor senki sem hisz nekik.

Február 8-án, szombaton az Anna Karenina előadásban a legnagyobb kilét-válság érkezik egyenesen az orosz sztyeppékről, a Burán hóvihar szárnyain: egy asszony kérdi meg önmagától újra és újra, hogy kicsoda ő. Anya-e vagy feleség? Netán szerető? Aljas asszony vagy szent? Ahogy a szél fú át a nyírfák lombkoponyáján, úgy söpör el ez a kérdés színpadképet és vasútállomásokat, és nem biztos, hogy érkezik vele megnyugtató válasz.

Az előadásokra biztosított a szerb nyelvű fordítás. A belépőjegyek az Újvidéki Színház (021/525-552 vagy 021/657-2526) jegypénztáránál válthatók hétfőn, szerdán, pénteken 10-től 13 óráig, kedden és csütörtökön 14-től 18 óráig, illetve egy órával az előadás kezdete előtt.