2024. április 19., péntek
NAGYBECSKEREK

A török beruházót érdekli a Jugoremedija

Tekintettel arra, hogy az eddigi, összesen kilenc árverezési kísérlet eredménytelenül zárult, a tizedik meghirdetett felhívás után már közvetlen tárgyalások után próbálnak vevőt találni a még tulajdonos nélküli gyógyszergyár vagyonára. A január 17-ére bejelentett árverésre hárman jelentkeztek, de egyelőre még nem született döntés arról, hogy melyik ajánlatot fogadják el.

A csődeljárás 2012 óta tart (Kecskés István felvétele)

A csődeljárás 2012 óta tart (Kecskés István felvétele)

Az egyetlen konkrét ajánlatot a belgrádi Project One cég adta, amely 470 milliót kínált fel a gyárért. Tekintettel arra, hogy a kezdőár 763 millió dinár volt, ezért a Hitelezők Bizottsága egyelőre nem fogadta el a felkínált összeget. Ezen a véleményen volt a török Birgim A Grupa, amely a becskereki gyógyszergyár korábbi partnere és az egyik legnagyobb jelenlegi hitelezője is egyben. Mivel a török cég is gyógyszergyártással foglalkozik, felmerült az a lehetőség, hogy ők veszik át a Jugoremediját, kedvező árat kínálva fel. Mellettük szólhat az is, hogy a másik érdekelt, a belgrádi cég nem foglalkozik gyógyszergyártással. Ezek szerint pedig a török beruházó – a Jugoremedija megvásárlása esetén – újraindítja a gyógyszergyártást Nagybecskereken.

A tárgyalások folytatódnak, és Radovan Savić, csődeljárási igazgató abban bízik, hogy a következő egy hónap alatt eldől a becskereki gyógyszergyár sorsa.