2024. április 23., kedd

Gyöngyhímzések kiállítása

Magyarkanizsa testvérvárosából, Tatáról érkezett egy igen különleges kiállítás a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárba, ahol péntektől lehet megtekinteni Nyikus Anna szövő-hímző munkáit. Az egyébként szakoktató művésznő a magyarkanizsai községben tevékenykedő művelődési egyesületek vezetőinek kézműves-foglalkozást is tartott a kiállításmegnyitó előtt, ahol tudásának legjavát próbálta átadni a résztvevőknek.

A kiállítást nagy érdeklődés övezte, a Tisza Néptáncegyesület lánykórusa is fellépett, még ünnepélyesebbé téve ezáltal az eseményt. A kiállítást Rigó Balázs tatai alpolgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta, egy nemzet életében kiváltképp fontos a hagyományok értékteremtő ereje. Ahogy fogalmazott, a hagyományokat nem ápolni vagy őrizni kell, hanem megélni a mindennapokban. Nyikus Anna pedig folyamatosan megújuló, sokoldalú művészetével példát mutat ezen a téren.

Nyikus Anna alkotásait egészen február 13-áig tekinthetik meg az érdeklődők a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban, díjmentesen.