2024. április 18., csütörtök
OLIMPIAI SELEJTEZŐ

Kína helyett Kazahsztán

Kína helyett Kazahsztán lesz a magyar női kézilabda-válogatott első ellenfele (március 20., péntek) a Győrben rendezendő olimpiai selejtező tornán. A nemzetközi szövetség (IHF) hétfőn arról értesítette a magyar szövetséget, hogy Kína nem vállalja a részvételt, helyette az ázsiai olimpiai selejtező harmadik helyezettje, Kazahsztán szerepel – Oroszország és Szerbia mellett – a magyar válogatott csoportjában.

A Koreai NDK csapata után a kínai a második válogatott, amely visszalépett a selejtezőtől. Magyarország Kazahsztán után Szerbia és Oroszország csapatával találkozik. A torna első két helyezettje jut ki a tokiói játékokra.

Ide tartozó hír, hogy a magyar női kézilabda-válogatott új kapitánypárosa, Danyi Gábor és Elek Gábor kihirdette első, 21 fős keretét a fenn említett eseményre. A keretben újra helyet kapott Szöllősi-Zácsik Szandra és Csiszár-Szekeres Klára, akik gyermekük születése óta először kaptak behívót a nemzeti együttesbe. Márton Gréta és Vámos Petra viszont ezúttal kisebb sérülés miatt nem lehet ott társaival.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete, kapusok: Bíró Blanka, Janurik Kinga, Kiss Éva. Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória. Jobbátlövők: Kiss Nikoletta, Klujber Katrin, Tomori Zsuzsanna. Irányítók: Kovacsics Anikó, Lakatos Rita, Tóth Gabriella. Beállók: Pásztor Noémi, Szabó Laura, Tóvizi Petra. Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára, Háfra Noémi, Kácsor Gréta, Szöllősi-Zácsik Szandra. Balszélsők: Fodor Csenge, Puhalák Szidónia, Schatzl Nadine.