2024. április 25., csütörtök

A karanténná alakított hajóban 14 szerb állampolgár is van

Tizennégy szerbiai állampolgár tartózkodott a Diamond Princess hajón, melyet karanténná alakították át a kimutatott koronavírus miatt – jelentette be Ivica Dačić szerbiai külügyminiszter.

A Tanjug jelentése szerint a japán külügyminisztérium értesítette Belgrádot arról, hogy a karanténba helyezett hajón 14 szerb állampolgár is tartózkodik. Tizenketten a személyzethez tartoznak, ketten pedig utasként tartózkodtak a hajón, valamint egy montenegrói állampolgár jelenlétéről is értesítették őket.

Dačić elmondta, hogy a tokiói szerb nagykövetség felvette a kapcsolatot a hajón tartózkodó szerb állampolgárokkal, akik a beszélgetés pillanatában jól érezték magukat. Hozzáfűzte, hogy valamennyi hajón tartózkodó személy 14 napig karanténban marad.

Mint ismeretes, a hajó 3700 emberrel a fedélzetén Hong Kongból visszaért a japán Jokohama kikötőbe, és mint kiderült közülük tízen már megfertőződtek koronavírussal. További 273 utas állapotát ellenőrizték, közülük 31-nek az eredménye elkészült, miszerint tízen fertőzöttek.