2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Sebészorvos kapja a város elismerését

Zombor 1749. február 17-én nyerte el a szabad és királyi város rangot, amit az idén is megünnepelnek a városban. Hagyományosan az ünnepi rendezvényen adják át a Város Oklevelét. Az előző esztendőben a város javára szolgáló, kiemelkedő tevékenységért járó elismerés korábban a Februári Díj nevet viselte.

A városi tanács döntése értelmében a díszoklevéllel és a 120 000 dináros pénzjutalommal járó kitüntetést dr. Darko Kosanović sebészorvos, a dr. Radivoj Simonović Közkórház megbízott igazgatóhelyettese kapja.

Kosanović 2018 tavaszától helyettes vezetője a kórháznak, és sebészi munkája mellett döntő szerepe volt számos újítás bevezetésében, jórészt nevéhez fűződik a szívgyógyászathoz nélkülözhetetlen angio-terem megnyitása és működtetése. A kitüntetett kórházi munkája mellett a Vuković Poliklinikán sebészeti és érrendszeri vizsgálatokat végez. A szakmai és a közvélemény egybehangzóan tehetséges sebészorvosként tartja nyilván. Dr. Darko Kosanović egyben a város egészségügyi tanácsának elnöke is, és felelőse az Egészségügyi Világszervezet kísérleti programja helyi megvalósításának.