2024. március 29., péntek

Aszfaltozási munkálatok Zajolon

Zajolon (Sajlovo) az elmúlt időszakban befejezték a szennyvízhálózat megépítését, a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal most elkezdte a peremvárosi település úthálózatának a megépítését, valamint a rossz állapotú utak felújítását.

Az utcák többségét még nem aszfaltozták le, csupán törött kaviccsal szórták le őket. Egyes helyeken ideiglenes, vékony bevonatú aszfaltot húztak az utakra, de a vízelvezetésre egyelőre nincs megoldás, ezért továbbra is nagy gondot okoznak az esős időszakok, amikor pocsolyákban kell közlekedniük a lakóknak.

A most kezdődő munkálatok első fázisában 13 utcát aszfaltoznak le, kiépítik az útszegélyeket és a forgalmasabb helyeken a bekötőutakat. Az úthálózat megépítésével egy időben vízelvezető csatornákat építenek, amelyek a meglévő szennyvízelvezető rendszerbe torkollnak. A rekonstrukciós projektum összértéke 122 millió dinár, a munkálatok kivitelezője az újvidéki Put-invest vállalat.

Ezenkívül a projektum keretében a Városi Vízművek közvállalat megépíti a teljes vízvezeték-hálózatot, ami rendkívül fontos, mivel a településen rengeteg illegális vízvezeték-csatlakozást regisztráltak az elmúlt időszakban.

A projektum második fázisában a tervek szerint további aszfaltozási munkálatok várhatók. A tervek szerint összesen 13,6 kilométernyi úthálózatot építenek Zajolon, az akció befejeztével az ígéretek szerint nem lesz több járhatatlan utca a peremvárosi településen.

Az önkormányzat befektetéseinek köszönhetően az Újvidék központjától 8 kilométerre lévő, 4000 lakosú településen végre teljesen kiépülhet a színvonalasabb élethez szükséges infrastruktúra.