2024. április 24., szerda

Átadták az adai általános iskola tornatermét

A Magyar Kézilabda-szövetség támogatásával újult meg a Cseh Károly Általános Iskola tornatermének padlózata

A hétvégén ünnepélyes keretek között adták át az adai Cseh Károly Általános Iskola központi épületének megújult tornatermét, amely korszerű, többfunkciós padlóburkolatot kapott. A felújításhoz a Magyar Kézilabda-szövetség 3,7 millió dinárral járult hozzá.

Az adai tornaterem korszerű padlóburkolatot kapott (Wolf Janka felvétele)

Az adai tornaterem korszerű padlóburkolatot kapott (Wolf Janka felvétele)

Az eseményen elsőként Maksó Éva, a Cseh Károly Általános Iskola igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, ezt követően pedig Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere és Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség operatív igazgatója sporttáskákat ajándékozott a helyi Halász József Női Kézilabdaklub tagjainak.

Urbán Mónika, az adai Halász József Női Kézilabdaklub elnöke elmondta, azért tartották fontosnak a padlózat felújítását, hogy az egyesület kezdő játékosai sérülésmentesen és helyesen tanulják meg a kézilabda vezetését, illetve általában a labdával való játékot. Kiemelte, hogy az önkormányzat támogatása nélkül nem jött volna létre a beruházás, valamint azt is, hogy rendkívül hálásak a Magyar Kézilabda-szövetségnek, amely közel egy éve támogatja az adai kézilabdát annak érdekében, hogy eljussanak a különféle tornákra, illetve a bajnoki mérkőzésekre is.

A régi padlózat nagyon rossz állapotban volt, már-már balesetveszélyesnek volt tekinthető. Az iskola központi épületének tornatermét közel négyszáz gyermek használja, ugyanakkor a délutáni órákban szabadidős tevékenységek is zajlanak ott, olyankor főként a sportklubokban tevékenykedő fiatalok veszik igénybe a termet.

– Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogyan engedjük útjára a felnövekvő nemzedékünk tagjait. A sporttevékenységek feltételeinek javításához nyújtott segítséget a Magyar Kézilabda-szövetség. Ahhoz, hogy elnyerjük a felújításhoz szükséges pénzösszeget, közbenjárásra volt szükségünk. A Halász József Kézilabdaklub elnökének, Urbán Mónikának köszönhető, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség felajánlotta támogatását az iskolának, hiszen ő vette fel velük a kapcsolatot, és ő volt az, aki folyamatosan ápolta azt. Nagyon jó minőségű padlóburkolatot kaptunk, ami minden igényt kielégít úgy a kézilabdázók, mint az iskolában tornázó diákok számára – magyarázta Maksó Éva, a Cseh Károly Általános Iskola igazgatónője.

– A padlófelújítás kapcsán széles körű megmozdulás alakult ki, ugyanis szembesültünk azzal a ténnyel, hogy igen nagy lesz a különbség a fal és a padlózat között, ami szintén igen elhanyagolt állapotban volt. A falat több mint tíz éve nem meszeltük be, mivel az intézménynek és az önkormányzatnak nem volt rá kerete. Így létrejött egy segítő társaság, köztük teljesen laikusok, hozzá nem értő emberek is, ugyanakkor nagy szerencsénkre szakmabeli is segített a munkaakció eredményesebbé tételében, aminek köszönhetően rekordidő alatt sikerült befejeznünk az ezzel kapcsolatos munkálatokat – mesélte az igazgatónő, majd hozzátette, hogy a későbbiekben szeretné, ha minél előbb sor kerülne az iskolaépületben lévő vizesblokkok felújítására is, amelyek ugyancsak elavult állapotban vannak. A tervdokumentációt kidolgozták, viszont mivel a projektum megvalósításához jelentős beruházásra van szükség, azt elsősorban pályázati forrásokból fednék le.