2024. április 17., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Lukaku-duplával ragad az Inter

Lukakut szabályos eszközökkel nem tudták megfékezni (Fotó: Beta/AP)

Lukakut szabályos eszközökkel nem tudták megfékezni (Fotó: Beta/AP)

A kisebb hullámvölgy (három döntetlen) után újra nyerni tudott az Inter a Serie A-ban. Antonio Conte együttese Lukaku duplájával idegenben 2:0-ra legyőzte az Udinesét, ezzel ismét a második helyre lépett a Nerazzurri. A kék-feketék a második félidőben öt perc alatt lezárták a 3 pont kérdését, de az elmúlt fordulókban az Atalanta, a Lecce és a Cagliari elleni remik miatt a Juventus továbbra is lépéselőnyben van.

A La Liga 22. fordulójában a Villarreal 3:1-gyel felülmúlta az Osasunát. A Sárga Tengeralattjáró egyetlen győzelemre van az európai kupaszereplést érő pozícióktól, ráadásul örömteli hír a csapat háza táján, hogy az új igazolás, a dortmundi Borussiától szerződtetett Paco Alcácer már első meccsén eredményes tudott lenni. Mivel a madridi derbin a Real 1:0-ra verte az Atléticót, a Barcelonának kötelező volt a győzelem: Quique Setién csapata 2:1 arányban diadalmaskodott a Levante vendéglátójaként. A gránátvörös-kékek végig fölényben futballoztak, a vendégek csak a ráadásban tudtak szépíteni. A katalánok mindkét gólját a mindössze 17 éves és 94 napos Ansu Fati szerezte, aki a spanyol élvonalbeli bajnokság legfiatalabb duplázója lett.

Lewandowski, nyolcadszor…

Nyolcadik alkalommal választották Robert Lewandowskit, a Bayern csatárát az év legjobb labdarúgójának Lengyelországban. A támadót vasárnap este tüntették ki ismét, miután az élen végzett a Piłka Nożna magazin szavazásán. A 31 éves játékos 2011 és 2017 között hétszer nyerte meg a voksolást, tavaly a kapus Łukasz Fabiański kapta díjat. „Az elismerések nemcsak azt mutatják, hogy a munka kifizetődik, hanem arra sarkallnak, hogy még keményebben dolgozzak. Minden támogatómnak köszönöm, miattatok vagyok erősebb!” – írta az Instagramon Lewandowski, aki 2019-ben 48 tétmeccsen 48 gólt szerzett a Bayern színeiben, és a Bundesliga gólkirálya lett.

Carrasco újra Madridban

A belga válogatott Yannick Carrasco a tavaszi idényben az Atlético labdarúgója lesz. A 26 éves, világbajnoki bronzérmes szélső féléves kölcsönvételét pénteken jelentette be a madridi klub. Carrasco korábban már megfordult az Atléticóban, ahová 2015-ben a Monacótól igazolt. A fővárosiaknál 124 mérkőzésen 23 gólt szerzett, majd 2018 februárjában a kínai élvonalban szereplő Talien Jifanghoz szerződött. A Diego Simeone együttesének támadójátékát meghatározó futballisták közül Diego Costa és João Félix is sérüléssel bajlódik, Carrasco viszont nincs játékban, legutóbb két hónappal ezelőtt lépett pályára.

Fiatal támadót igazolt a Barcelona

A spanyol labdarúgó-bajnokságban címvédő Barcelona leigazolta a portugál Bragától Francisco Trincãót. A katalán klub pénteki bejelentése szerint a 20 éves támadó 31 millió euróért költözik Spanyolországba, de csak július 1-jén csatlakozik a csapathoz. Trincão 2025 júniusáig ír alá a Barcelonánál, kivásárlási ára pedig 500 millió euró lesz. A támadó az előző idényben mutatkozott be a portugál élvonalban szereplő Bragában, a mostani idényben pedig négy bajnokin volt kezdő és két gólt szerzett.