2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Jokićék történelme

Jokićék a ligaelső otthonában írtak történelmet (Fotó: Beta/AP)

Jokićék a ligaelső otthonában írtak történelmet (Fotó: Beta/AP)

NBA

Az elmúlt héten érdekes sormintát produkált a Nikola Jokić vezette Denver az NBA-ben. A Nuggets a középmezőnyhöz tartozó Memphistől kikapott (104:96), majd a Grizzliesnél lényegesen jobban álló Utahot megverte (106:100). A hétvégén aztán a lehető legnagyobb skalpot gyűjtötték be az „aranyrögök”, hiszen a ligaelső és fő bajnokesélyes Milwaukee otthonában arattak diadalt (115:127). A zomborinak egy gólpassz hiányzott a tripla duplához (15-10-9), ám a meccs egy egészen nagy bravúrról marad emlékezetes: mind a kilenc pályára lépő denveri elérte a 10 pontot, és mindegyikük bevágott legalább egy triplát – ilyen csapatteljesítmény az NBA történelmében korábban sosem fordult elő. Másnap a Denver Detroitban játszott, ahol a Joker hiába fogott ki egészen remek napot (39-10-11), a Pistons végül hosszabbításban legyűrte a vendégeket.

A Sacramento legutóbb LeBron James Lakersét fogadta, a Kingsnek nem volt esélye a nyugati éllovas ellen (113:129). A szerbeknek átlag alatti partijuk volt (Bjelica 9, Bogdanović 8).

KÉZILABDA – NŐI BL

Nyert a Győr, kikapott a Fradi

A Budućnost ellen javította ki múlt heti pontvesztését a címvédő Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában. A magyar sztárcsapat végig kézben tartotta az eredményt, bár a podgoricaiak a hajráig lőtávolon belül voltak. Danyi Gábor csapata, amely az idei kiírásban egyedül az előző körben, a francia Brest ellen nem tudott nyerni (27:27), máris a negyeddöntő kapujában érezheti magát. A másik középdöntős csoportban a Ferencváros két góllal alulmaradt a dán Esbjerg otthonában (29:27), és pillanatnyi állás szerint 3 ponttal, sereghajtóként, két egységgel marad el a negyeddöntős helyen álló norvég Kristiansandtól.

SEHA-LIGA

Indult a rájátszás

A regionális SEHA-liga nyolcaddöntőinek odavágóival kezdetét vette a torna rájátszása. Az első játéknapon a szerb Metaloplastika és Vojvodina egymással találkozott, és a székvárosiak idegenben kerültek egyetlen gólos lépéselőnybe (24:25) a šabaciak ellen. Ugyancsak előnyből várja a visszavágót az otthon nyerő horvát Nexe a macedón Peliszterrel (23:20), valamint az idegenben diadalmaskodó szlovák Prešov a moszkvai Szpartakkal szemben (23:31). A Vardar, a Zagreb, a Veszprém és a Motor Zaporizzsja a negyeddöntőkben csatlakozik a mezőnyhöz.

KERÉKPÁROZÁS

Veljko szökött, Evenepoel nyert

A belga szupertehetség, Remco Evenepoel győzelmével ért véget az argentínai San Juan-i körverseny. A 20 éves versenyző a harmadik nap egyéni időfutamán kiharcolt előnyét végig magabiztosan őrizte, és bő fél perccel nyerte meg az összetettet. Az élete első profi versenyén induló szerb Veljko Stojnić is kitett magáért, hiszen a 175 kilométeres hatodik etapon a panamai Juradóval és a spanyol Aranburuval meglógott a mezőnytől, a szökevényeket közel 100 kilométer után fogták meg. A hétvégi szakaszokon egyébként a kolumbiai Flórez, a cseh Štybar és a kolumbiai Gaviria osztozott.

JÉGKORONG – EBEL

Kettőből kettő a Fehérvárnak

Sikeresen rajtolt az osztrák jégkorongliga középdöntős alsóházában a Fehérvár. A magyar kirakatcsapat előbb meglepetésre a cseh Znojmo jegéről hozott el két pontot hosszabbítás után (2:3), majd hazai jégen 3:1-re verte a Linzet. A Fehérvár jelenleg harmadik a hat gárda közül, ha megőrizné ezt a pozíciót, bejutna a playoffba.

Nyitókép: Jokićék a ligaelső otthonában írtak történelmet (Fotó: Beta/AP)