2024. április 19., péntek

Jó feltételeket a sporthoz

Több mint 800 ezer dináros támogatás a tartományi kormánytól

Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúságügyi titkár tegnap ellátogatott a Ruma községben található bolgyáni (Buđanovci) Nebojša Jerković Általános Iskolába. Az iskola sikeresen pályázott a tartományi kormány pályázatán, ezáltal 870 ezer dináros támogatásban részesült, melyet tornaeszközökre és sporteszközökre költött.

Vladimir Batez (Fotó: vojvodina.gov.rs)

Batez szerint a titkárság számos iskolai sportprojektet támogat Ruma településén. Példaként megemlítette a folyamatban lévő, másfél millió dinár értékű iskolai tetőszerkezetet felújító projektet. Nagyon sikeresnek ítélte a Ruma önkormányzatával folytatott együttműködést, és hozzátette, szó esett a városi sportcsarnok parkettájának cseréjéről is, mivel a terem jelentős sporteseményeknek adna otthont.
– Folytatjuk stratégiai elkötelezettségünket Vajdaság területén, ahol az iskolai sportlétesítmények prioritást élveznek. Pályázatok útján biztosítjuk a lehetőségeket a minőségi testnevelés oktatására, és igyekszünk megteremteni a legjobb feltételeket a sporthoz.

A tornaterem látogatásakor nyilvános testnevelési órát tartottak, ahol a tanulók az új eszközökön és kellékeken szemléltették képességeiket.