2024. március 28., csütörtök

Letartóztatták az államtitkárt

Alapos a gyanú, hogy visszaélt helyzetével a Szerbiai Vasúti Infrastuktúra vállalatban

A Szerbiai Vasúti Infrastuktúra vállalatban történt visszaélések alapos gyanúja miatt öt személyt letartóztattak, közöttük az építésügyi, közlekedési és infrastuktúraügyi minisztérium államtitkárát, M.P.-t is, jelenti a FoNet.

Forrás: Pixabay

Forrás: Pixabay

A közlemény szerint alapos a gyanú, hogy M.J, B.A. és P.Ć., a vállalat alkalmazottai a közbeszerzések során megszegték a törvényes rendelkezéséket, és M.P. segítségével kezére játszottak egy vállalkozónak a munka megszerzésében. A konkurencia meglétét igazolandó, és a törvényesség látszatát keltve M.M. gyanúsított, mint egy másik gazdasági vállalat igazgatója „szolgálati ajánlatokat” tett, amivel biztosítottnak látszott a munka megszerzése az elsődlegesen kiszemelt vállalatnak, melynek Z.S. az igazgatója.

A nyomozás folyamatban van több belgrádi és újvidéki helyszínen, és várható, hogy a következő két napban minden érintett-tet letartóztatnak és az ügyészségen kihallgatnak.

Emlékeztetőül mondjuk el, hogy Miroljub Jevtićet, a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra vállalat vezérigazgatóját január 11-én vették őrizetbe azzal az alapos gyanúval, hogy jelentős pénzösszeget vett át egy személytől, aki közvetítő szerepet játszott a megvesztegetési ügyben. A pénz átadásról felvétel is készült, a letartóztatás pillanatában az igazgatónál a rendőrség megtalálta a pénzösszeget. Az információk szerint a kenőpénz a földterület kisajátításával és a jelenleg is munkálatok alatt álló gyorsvasút kiépítésével volt összefüggésben.

A Szerbiai Vasúti Infrastruktúra vállalat igazgatója mellett előzetes letartoztatásban van még D.B, az újvidéki Ratko Mitrović vállalat felügyelő bizottságának tagja, valamint két újvidéki ügyvéd is.