2024. április 26., péntek
BEZDÁN

Visszakapták a tűzoltók a tulajdonukat

Taggyűlést tartott a bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület. Ennek egyik fő témája a Tűzoltó Otthon azon két helyiségének sorsa volt, amely az utóbbi időszakban más tulajdonában volt. A támogatók képviseletében jelen volt Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke, Péter István, a Dunatáj Egyesülés elnöke és a zombori Szórványközpont vezetője. Az ülésen vendégként részt vett továbbá Máté Teréz, a bezdáni helyi közösség tanácsának elnöke és Foki István, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke is.

Az egyesület 101 négyzetméteres két helyiséget kapott vissza (L. Móger Tímea felvétele)

A Tűzoltó Testület elnöke, Horváth Alen háláját kifejezve elmondta, örömhírt közölhet a tagsággal. A gördülékeny, gyors és hatékony egyeztetést követően, a segítő szándék egyértelmű bizonyítékaként bejelentheti: a szóban forgó 101 négyzetméteres két helyiség, közösségi tér újból a 141 éves testület tulajdonába kerül vissza, amelyeket a támogatásnak köszönhetően meg is vásárolhatják.

Pelt Ilona szavai szerint a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács programjaként Magyarország Kormánya támogatásának köszönhetően juthat vissza a szóban forgó két helyiség a nyugat-bácskai magyar közösségek sorában fontos helyet elfoglaló, példás tevékenységet folytató bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület tulajdonába.

Péter István kiemelte, a bezdáni tűzoltók nélkülözhetetlen tevékenységének régió szintű közösségi jelentőségét, majd ismertette a Dunatáj Egyesülés közhasznú tevékenységét, valamint az irodai pályázatírói, pályázatkezelői munka lényegét.

A gyűlésen szó esett továbbá a hasonló forrásból hamarosan végbemenő, a település többi magyar vonatkozású civil szervezete, egyesülete által is érdekeltséggel bíró színházépület megvásárlásának folyamatáról is.