2024. április 16., kedd
NBA

Teljes a felállás

Miután múlt héten a szurkolói, játékos- és médiaszavazatok alapján kijelölték az NBA All Star-hétvégéjének keleti és nyugati kezdőjátékosait, az edzők szavazásával a maradék 7-7 cserét is megnevezték. Nikola Jokić a várakozásoknak megfelelően sorozatban másodszor lehet ott a gálán, amivel a második szerb lett, akit egynél többször válogattak be a krémbe (Vlade Divac egyszer, 2001-ben, Peđa Stojaković háromszor, 2002 és 2004 között volt ott). A névsorok nagyjából tartalmazzák azoknak a nevét, akikre előzetesen is számítani lehetett, a legnagyobb kimaradó a korábban hatszor beválogatott Paul George, a Clippers egyik legjobbja.

All Star-cserék, kelet: Jimmy Butler, Ben Simmons, Kyle Lowry, Khris Middleton, Domantas Sabonis, Jayson Tatum, Bam Adebayo. Nyugat: Nikola Jokić, Damian Lillard, Donovan Mitchell, Rudy Gobert, Chris Paul, Brandon Ingram, Russell Westbrook.

Meglepetés az angyalok városában

Szezonja egyik legnagyobb diadalát aratta a Sacramento, amely a bajnoki címre is esélyesnek tartott Los Angeles Clippers parkettjén váratlanul sima meccsen, a második negyedtől folyamatosan vezetve ünnepelt (103:124). Az elmúlt héten magára találó Kings franchise-csúcsot jelentő 21 triplát küldött a helyére, ebből a közel hibátlanul dobó, 15 pontnál megálló Bogdanović négyet (4/5), Bjelica (9) kettőt vállalt. A Sac legjobbja, De’Aaron Fox 34 pontnál állt meg. A Denver a 28 pontig és 10 gólpasszig jutó Jokić vezetésével a nyugati főcsoportban közvetlen rivális Utahot verte (106:100).