2024. április 25., csütörtök

Új helyszínen a zentai Vöröskereszt

A szervezet ezentúl minden tevékenységét egy helyen tudja majd végezni

Új helyszínen, a Posta utca 2. szám alatt fogadja ügyfeleit a Vöröskereszt zentai szervezete.

Számos adományozó járult hozzá ahhoz, hogy be tudják rendezni az új helyiséget (Horváth Zsolt felvétele)

Számos adományozó járult hozzá ahhoz, hogy be tudják rendezni az új helyiséget (Horváth Zsolt felvétele)

Prim. dr. Bojana Ljuboljević nyugalmazott szakorvos, az egyesület elnöke az új irodahelyiségük szerdai átadóján egyebek között örömének adott hangot annak kapcsán, hogy hosszú évek után egy helyszínen rendezhetik meg összejöveteleiket és a képzésüket, mivel korábban ezeket a helyszűke miatt csak a város különböző pontjain tudták megoldani. Legtöbb alkalommal a zentai tűzoltók nyújtottak nekik segítő kezet, rendelkezésükre bocsátva a székhelyüket annak érdekében, hogy a nemzetközi humanitárius szervezet zentai aktivistái megtarthassák képzéseiket – magyarázta az elnök asszony, aki a zentai Vöröskereszt tevékenységei közül hármat emelt ki: a munkaviszonyban lévők és a gépjárművezetők számára szervezett elsősegélynyújtás-képzést, illetve a laikus házi ápolók képzését, majd hozzátette, az összejövetelek és a képzések mellett ezentúl az önkéntes véradási akciókat is az új helyszínen tarthatják meg. Bojana Ljuboljević a jelenlévőket üdvözölve elmondta, hogy számos adományozó járult hozzá ahhoz, hogy be tudják rendezni az új helyiséget, az elkövetkezőkben pedig arra törekszenek, hogy beszerezzék a még hiányzó dolgokat, elsősorban a képzésekhez szükséges asztalokat és székeket, emellett a padlózatot is rendbe kell hozni. A Vöröskereszt zentai elnöke végezetül abbéli reményének is hangot adott, hogy ezen célkitűzéseik megvalósításához is sikerül majd partnerekre, adományozókra lelniük.

Az ünnepségen jelen volt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Boško Dmitrašinović, a Vöröskereszt tartományi szervezetének titkára is, aki szerint a szervezet számára óriási jelentőséggel bír a zentai helyiség megnyitása, mivel ennek köszönhetően tömegesebbé teheti tevékenységét, és sokkal jobb eredményeket érhet el. Tartományunk területén egyébként 45 község, illetve város területén tevékenykednek a Vöröskereszt aktivistái, akik viszonylag rendezett körülmények közepette fejtik ki tevékenységüket, és adottak a feltételek ahhoz, hogy jó eredményeket érjenek el – nyilatkozta napilapunknak Boško Dmitrašinović.

A zentai önkormányzat már régóta együttműködik a Vöröskereszt zentai szervezetével, amely együttműködés elsősorban különféle akciókban valósul meg, és mivel látták, hogy milyen rossz körülmények közepette kénytelenek végezni a munkájukat, ezért úgy döntöttek, hogy amint lehetőségük nyílik rá, új helyiséget biztosítanak a szervezet számára, ezáltal is hozzájárulva a munkatársak jobb munkakörülményeinek megteremtéséhez, valamint az általuk kifejtett tevékenységek eredményességének növeléséhez – hangsúlyozta Zenta község polgármestere.