2024. március 28., csütörtök
BIRKÓZÁS

Mićić kiemelt lesz

A hónap közepén Stevan Mićić szerbiai szabadfogású birkózó Rómában lépett fel egy rangsoroló tornán, ott az 57 kg-os súlycsoportban bronzérmet nyert, s a 12 új ponttal súlycsoportjában a világranglista harmadik helyére került. Ez azért fontos, mert ezáltal a tokiói olimpián kiemelt lesz. Mićić egyébként az előküzdelmekben az amerikai Colontól (bronzérmes volt a 2018-as vb-n) kapott ki 10:4-re úgy, hogy az első menet után még 4:0-ra vezetett, a bronzmeccsen pedig az ukrán Jacenkót (bronzérmes volt a 2017-es vb-n) győzte le 5:2-re. A következő pontszerző torna a február 10-én kezdődő Európa-bajnokság lesz, amelyet szintén Rómában tartanak meg.

Ide tartozó hír, hogy január 10-én Kragujevacon szemináriumot tartottak a birkózóedzők, -bírók és a küldöttek számára, s ezen az összejövetelen választották meg a 2019-es év legjobbjait ebben a sportágban. Az év birkózója címet Nemes Máté érdemelte ki, szabadfogásban Stevan Mićić végzett az élen, a nőknél pedig Fábián Anna.

További korcsoportokban: Nagy Szebasztián (U23), Andrija Maletin (junior), Vuković Márió (kadét), Vámos Antal (U15), Pék Zalán (U13). A legjobb edző: Vojislav Trajković. A legjobb bíró: Nikola Torbica. Az év sportmunkása: Bálint Zoltán.