2024. április 24., szerda

Ismét a védekezés döntött

A veterán csapatkapitány, Veličković is kivette részét a fontos győzelemből (Fotó: Beta)

A veterán csapatkapitány, Veličković is kivette részét a fontos győzelemből (Fotó: Beta)

Harmadik mérkőzését nyerte meg az Eurokupa Top 16 fázisában a Partizan, amely egy hét alatt másodszor találkozott a török Darüşşafakával. Andrea Trinchieri csapata – amely Isztambulban egyetlen kosárral, 65:63-ra maradt alul – kényelmes, 69:57-es diadalt aratott, amivel a negyeddöntő küszöbére került. A találkozó döntő szakasza a második negyed volt, amikor a fekete-fehérek mindösszesen 8 pontot engedélyeztek a vendégeknek (19:8). A győzteseknél Jaramaz (15), Veličković (11) és Gordić (10) szerzett két számjegyű pontot. A Partizan két fordulóval a Top 16 vége előtt 3/1-es mutatóval vezeti a csoportot, a Bologna ugyanígy áll, a törökök 2/2-vel még bizakodhatnak, a Trento (0/4) már biztosan kiesett.

Keserédes győzelmet aratott az Európa-kupában a Körmend a Kijev ellen (96:74), hiszen a Ventspils párhuzamos győzelmével eldőlt, hogy a magyarok nem juthatnak negyeddöntőbe.

NBA

Bogdan volt a legjobb…

Először dobta túl a 20 pontot a sérülésből való visszatérése után Bogdan Bogdanović (23), a Sacramento szerbje, ám a Kings hazai parketten vereséget (100:120) szenvedett az Oklahomától. A Westbrook távozása után is kényelmesen playoffesélyes Thunder fokozatosan meglépett, a Kingsnek esélye sem volt a győzelemre. New Yorkban folytatta (106:127) menetelését a Memphis, amely az idei naptári évben 11/3-as mérleggel áll, és pillanatnyi állás szerint szintén bejutna a rájátszásba. A Madison Square Gardenben Marko Gudurić is hozzátett 5 pontot a sikerhez.