2024. április 26., péntek

Ajándékkoncert és műhelymunka gyermekeknek

Városnap a Matica srpska Galériában

Tavaly a Galéria tér 1. alatti Matica srpska Képtár Újvidék Zenekedvelő Ifjúságával karöltve a legkisebbek részére rendezett koncertekkel több mint ezer újvidéki csecsemőt és kétévestől fiatalabb kisgyermeket avatott be a művészet és a klasszikus zene világába, még mielőtt azok megtették volna első önálló lépéseiket.

A szülők véleményét meghallgatva a galéria munkatársai az Újvidék Zenekedvelő Ifjúságával együtt a három és nyolc év közötti korosztálynak szombaton koncertet tartanak. A városnapi ünnepség alkalmából Radulović Kinka Rita zongora- és Sonja Antunić fuvolaművésznő a galéria termében szombaton, február 1-jén két koncertet tart, 11 órakor és 12.30-kor. J. S. Bach, W. A. Mozart, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, P. I. Csajkovszkij és más komponisták legszebb szerzeményeit adják elő. A hangverseny után minden gyermek különleges zenei ajándékot kap, hogy otthon ápolni és fejleszteni tudja a klasszikus zene iránti szeretetét.

A nagy érdeklődés miatt mindkét hangversenyre már telt ház van.

A galériában szombatonként, február 1-jén, 8-án, 15-én, 22-én és 29-én, minden alkalommal 9 órakor és 12.30-kor kreatív műhelymunka lesz az 5–11 éves gyerekek számára. Miközben szemlélik a képtár állandó kiállításának művészi alkotásait, megismerkedhetnek a város kialakulásának, építészetének, zöld területeinek, kultúrájának a történetével, valamint azokkal a személyekkel, akik alkotásaikkal a városunkat mindannyiunk számára különösen szép élettérré alakították. Február 1-jén Ünnepség, amelyre mindnyájan meghívást kaptunk címmel bevezető műhelymunkát tartanak városunk történetéről. A történetek meghallgatása után a gyermekek lerajzolják azokat a kedvenc, újvidéki helyeket, ahová szívesen járnak.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődő gyerekeket a szülők előzetesen jelentsék be a műhelymunkára a https://forms.gle/NfzH8hyw4PdMqvwy6 linken, a részvételi díj 150 dinár. Bővebb tájékoztató Ivana Ristovićtól kérhető a 069/111-29-27-es mobilszámon.