2024. április 25., csütörtök

Utcafelújítás az új lakónegyed környékén

A városi Területrendezési és Nagyberuházási Hivatal 2,8 millió dinárt fordít négy utca felújítási projektumának a kidolgozására

A projektumnak az a célja, hogy négy utcában rekonstruálják az útfelületet, a szennyvízhálózatot és a járdákat, valamint új közmegvilágítást helyezzenek el.

Az Arany János utca mellett új lakónegyed épül, ezért elkerülhetetlen az utca teljes rekonstrukciója (Ótos András felvétele)

Az Arany János utca mellett új lakónegyed épül, ezért elkerülhetetlen az utca teljes rekonstrukciója (Ótos András felvétele)

A felújítási projektum keretében hamarosan rekonstruálják az Arany János utcának az Európa sugárút és a Dusán cár utca közötti részét, valamint egy új bekötőutat építenek, amely összeköti a Kis Ernő és az Illír utcát. A Területrendezési és Nagyberuházási Hivatal a versenypályázaton győztes KLM Inženjering TM és a Vojvodinaprojekt vállalatokkal kötött szerződést, ők lesznek a projektumtervezet kidolgozói.

Az Arany János utca, az Európa sugárút és a Dusán cár utca közötti részen az urbanisztikai tervek szerint lakóépületeket, pontosabban egy új lakónegyedet építenek, ezért elengedhetetlen a környék átalakítása. Teljesen új infrastruktúrára van szükség, amelynek kialakítása során felújítják a szennyvízhálózatot, új úthálózatot, járdákat, kerékpárutat építenek. Ezenkívül a Dusán cár utcának az úthálózatát is némileg átalakítják az Arany János utca kereszteződése és a Lázár cár sugárút közötti szakaszon. Az Arany János utca jelenleg is össze van kötve a Dusán cár utcával, de nagyon elhasználódott az útfelület, ezért kiszélesítik, parkolókat és járdákat alakítanak ki. Összesen 230 méternyi új szennyvízhálózatot helyeznek el az Arany János utcában, az Európa sugárúton pedig 220 métert alakítanak ki – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

A Telep városnegyedben a Kis Ernő és az Illír utcát 5 méter széles útszakasszal kötik össze, ezenkívül járdákat alakítanak ki, valamint járdákkal összekötik a Kis Ernő utcát a Pál pátriárka sugárúttal. Ezen a részen felújítják a vízvezeték- és szennyvízhálózatot, összesen 120 méternyi új vezetéket fektetnek le, valamint a csatlakozásokat is elvégzik. Az említett városrészekben a munkálatok befejeztével új közmegvilágítást helyeznek el.