2024. április 25., csütörtök

Ismét aszfaltoznak Törökbecse községben

Ismét utcákat aszfaltoznak Törökbecsén és Beodrán, erre a célra az idén 120 millió dinárt áldoz a törökbecsei önkormányzat. Saša Maksimović polgármester ezzel kapcsolatosan több ízben is kiemelte: a község területén minden utca aszfaltozott lesz.

Saša Maksimović polgármester a beodrai Törökbecsei úton tett látogatást (Fehér Rózsa felvétele)

Saša Maksimović polgármester a beodrai Törökbecsei úton tett látogatást (Fehér Rózsa felvétele)

– Sajnos kicsit csúszunk az eredeti elképzelésünkhöz képest. 2016-ban úgy gondoltuk, hogy 2020-ra már nem is lesznek sáros utcáink. Ez nemcsak az önkéntes hozzájárulást fizető lakosság életminősége miatt fontos, de a kommunális szolgálatok és a mentők dolgát is megkönnyíti majd. Az önkormányzat saját kasszájából 70 millió dinárt fog aszfaltozásra költeni, 50 millió dinár pedig tartományi és köztársasági forrásokból érkezik majd a községbe – mondta el a polgármester.

A törökbecsei Középiskolában is van ok örömre: az 1906-ban épült iskola tantermeiben végre meleg van, ugyanis a régi, rosszul záródó nyílászárókat új, a műemlékvédelmi elvárásoknak megfelelő műanyag ablakokra és ajtókra cserélték le. A 4,8 millió dináros beruházást a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság 4,2 millió dinárral támogatta, a maradék 600 ezer dinárt pedig a községi költségvetésből fordították erre a célra.