2024. április 24., szerda
VERSEC

Modern oktatás

A verseci Nikola Tesla Iskolaközpont diákjai és tanárai sikeresen végrehajtották Tudással a munkahelyért és Bánát okos fejlődéséért elnevezésű projekt első részét, amelyet a Temesvári Politechnikai Egyetemmel közösen szervez, a Románia és Szerbia közötti határokon átnyúló együttműködés keretében.

Az elmúlt időszakban négy műhelymunkát tartottak Temesváron, ahol a verseci iskola tanárai új ismereteket szerezhettek, valamint megismerkedtek a szaktantárgyak területén alkalmazott modern technológiákkal: a CNC-gépek alkalmazásával és működtetésével az információtechnológiákkal, illetve a 3D-s modellezéssel és nyomtatással.

A professzorok mellett a műhelymunkákon a romániai műszaki iskolák tanárai és oktatói is részt vettek. A foglalkozásokat Vladan Tadić temesvári szerb konzul és Veljko Stojanović, a verseci városi tanács tagja is meglátogatta, aki hangsúlyozta a modern technológiák alkalmazásának fontosságát, valamint értékelte partnerek erőfeszítéseit az oktatási rendszer feltételeinek és ismereteinek javítása érdekében.

A projekt első szakaszában a Nikola Tesla Iskolaközpont korszerű berendezéseket is vásárolt a diákok jobb, minőségi és modern oktatása érdekében: többek között egy korszerű CNC-gépet a hallgatók gyakorlati képzéseihez, ezenkívül egy új 3D-s nyomtatót, valamint az IT-kabinet új számítástechnikai eszközöket kapott.

A projekt februárban folytatódik, amikor hét műhelymunkát tartanak a Nikola Tesla iskolában. Itt a tanárok bemutatják az új felszerelést, és átadják a megszerzett tudást az iskola diákjainak. Több mint 60 résztvevőre számítanak a foglakozásokon.

A projekt július végéig tart, célja, hogy új ismeretekkel és technológiákkal segítse a fiatalok gyorsabb és jobb foglalkoztatását a határokon átnyúló régióban.