2024. április 24., szerda
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Mi történt az előző lakókkal?

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Szeretnék tanácsot kérni, mert valami megváltozott a házasságomban, megváltozott a feleségem, amióta beköltöztünk az új otthonunkba. Nagyanyám lakott itt, ő és nagyapám építették, de amikor elváltak, nagyanyám maradt itt apámmal. Nagyon keservesen nevelte fel apámat. Azután apám és anyám laktak itt, miután nagyanyám meghalt, de még kicsi voltam, amikor szüleim is elváltak. Emlékszem, anyám nagyon szomorú volt, sokat sírt, s ezt én is megéreztem. Volt egy szobám is, amelyet sírószobának hívtam, mert ott láttam anyámat többször is sírni, s azután én is sokszor oda jártam búslakodni. Volt egy kis beugró része, ahol félig elbújva, magányban sírhattam, senki nem fedezhetett ott könnyen fel. Amikor felcseperedtem, alig vártam, hogy külföldre költözzem. Külföldön éltem ezután, a feleségem is oda költözött, s két gyermekünk született. Amikor megörököltem ezt a házat anyám halála után, a gyerekek éppen indultak volna iskolába, s úgy döntöttünk, hogy hazajövünk. Egy kicsit felújítottuk, átfestettük otthonunkat, de nagyjából maradt a beosztás olyannak, amilyen volt. Már az első hónapban éreztem, hogy valamilyen szorongás, szomorúságérzet tör rám, s feleségem is minden kis apróság miatt sírva fakadt. Távolságtartóak lettünk, ez mind jobban és jobban kezdett eluralkodni rajtunk.

– Sajnálom, hogy rossz irányba fordult az ön élete, de számomra ez természetes, hogy ha valaki olyan házba költözik, ahol valaki szenvedett, akkor ő is megtapasztalja azt az érzést. Nos, nem lakhat mindenki új házban, de az is igaz, hogy a hely is fontos, amire vagy ahova épül az új ház. Sajnos sok helyen temetőkre építenek, ami már eleve rossz sorsot hoz majd a lakóknak. Az olyan helyet, amely temetőre épült, meg ahol komolyabb erőszak, gyilkosság történt, igen nehéz megtisztítani, némelyiket lehetetlen teljesen kitisztítani. Ám az olyan helyeket, ahol nem ennyire tragikus esemény játszódott le, vagyis „csak” válás, veszekedés, magány, betegség, adósság, szenvedélybetegség vagy hasonló volt jelen, akkor azokat teljesen meg lehet tisztítani, s nem megy át a hatás a jelenlegi tulajdonosra, vagyis lakóra.

– Tehát meg lehet javítani a kapcsolatunkat? Mert én már a váláson gondolkodom...

– Jól figyeljen rám! Ha ön azonnal megtisztította volna a lakást, és itt nemcsak erre a fizikai tisztításra gondolok, amit ön meg is tett – természetesen ez is fontos, a dolgok kiválogatása, festés, takarítás –, hanem az energetikai, lelki, gondolati, érzelmi szinten történő tisztításra gondolok, tehát ha ön ezt azonnal megtette volna, elkerülte volna ezeket a kellemetlenségeket. Ha ön nem teszi meg, a válás szinte garantálva van néhány éven belül. Sajnos, a viszonyuk már megrosszabbodott, ezt soha sem lehet teljesen visszacsinálni, ám meg lehet javítani a kapcsolatot, s önök még lehetnek boldogok. Tehát, meg lehet menteni még a kapcsolatot.

– Nagyszerű, tegye hát meg!

– Nézze, én elküldöm önnek az utasításokat, s ön teszi majd meg, mert benne kell legyen az ön energiája.

– Mit kell megtennem?

– Benne lesz a háztisztítás, amely a házból, az éterből, a falakból kitisztítja a rossz energiákat. Ezenkívül lesz egy szertartás, a családfatisztítás, amelyen keresztül ön kapcsolatba lép a család azon őseivel, vagyis az ő szellemükkel, akiken keresztül megszabadulhat e családi karmától. Szükség lesz yantra képecskékre, vagy speciális bagua tükrökre, melyeken keresztül az otthona energiáját, kisugárzását pozitívvá tudja változtatni. Mivel már súlyosbodott önök között a kapcsolat, akkor nem elég csak leállítani a rosszat, hanem be is kell indítani a jót. Szerelmet javító szertartásra és talizmánra is érdemes szert tenni, hogy a helyzet helyreálljon.

– Elég lesz megtisztítani a ház belsejét, vagy esetleg az udvart, a kertet is kell?

– Ez attól függ, hogy történt-e bármi rossz az udvarban, a kertben. Ha igen, vagy ha sokat dolgoztak, tartózkodtak kint, akkor ott is egy szertartást, egy kristály vagy egy programozott kavics elásásával helyre kell hozni az energiákat. Mi van a tárgyakkal, képekkel, bútorokkal? Amik tetszenek, s nem fűződik hozzájuk nagy szenvedés, akkor egy kis energetikai tisztítással ezt helyre is hozhatjuk. Azokat az ágyakat, amelyeken valaki szenvedett, meghalt, nem kell többet használni, mert a negatív lenyomat ott maradt.

– Hát van néhány bútor, ami megmaradt, majd elmondja, hogyan tisztítsuk meg. Az ágyakat kidobtuk.

– Kivételesen az ön esetében nagy jelentősége van a sírószobának. Mi a helyzet vele most, milyen szobának használják?

– Hát... Pont a hálószoba van ott, de én már egy ideje nem is alszom ott, egyrészt azért, mert megrosszabodott párommal a kapcsolat, másrészt pedig nem is érzem jól magamat abban a szobában.

– A külön szobában alvás mindig rosszul hat a párkapcsolatra, elhidegüléshez vezet, magányérzetre, még akkor is, ha a párkapcsolat megmarad. A külön ágy sem jó, még akkor sem, ha egy szobában vagyunk. Nem hiába találták ki a szép nagy hitvesi franciaágyat. Nos, ön pedig nem a legszerencsésebb szobát választotta ki hálószobának. A tisztítás mellett is ajánlatos a sírószobát egy munkaszobának, raktárnak, kamrának használni, biztos maradt annyi pénze, hogy ezt az átalakítást megtegye. Egy külön szertartás lesz a sírószoba síró részében, s bizonyos kristályt, tükröt vagy képet tesz majd ki oda. A pontos utasítást küldöm, s nem kell, hogy ön az ősei útját kövesse, még akkor sem, ha ugyanabban a házban fog élni családjával. Az energiák megváltozásával az önök sorsa is megváltozik.