2024. április 20., szombat
BIRKÓZÁS – MAGYARKANIZSA

A csapatépítés tovább folyik

A magyarkanizsai Potisje Birkózóklub vidám hangulatban, a helyi tekepályán búcsúztatta a 2019-es esztendőt, s a gyerekek a mozgalmas délutánon a tekézés és a csocsó mellett degeszre is ehették magukat pizzából és édességből.

Közben Rekecki Rudolf klubelnöktől azt is megtudhattuk, hogy újabb sikeres évet zárt a klub:

Eredmények szempontjából sikeresnek könyvelhetjük el a 2019-es évet is, mivel birkózóink ebben az évben is számos hazai és külföldi versenyen vettek részt, amelyekre több mint 34 000 kilométert utaztak. A hazai versenyek mellett birkózóink felléptek Magyarországon, Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában, Lengyelországban, Görögországban és Ukrajnában, összesen pedig 56 hazai és külföldi versenyen léptek szőnyegre, amelyeken 259 érmet szereztek, ebből 91 arany, 62 ezüst és 106 bronz. Az országos bajnokságokon a fiúknál az U11-es és az U17-es, a lányoknál az U13-as csapatunk bajnok lett, tizennyolc egyéni országos bajnoki címet szereztek, és egy érmet a Balkán-bajnokságon. A többi korosztályos csapatunk is méltóképpen helytállt a hazai és külföldi megmérettetéseken. A nyáron megtartottuk a hagyományos nemzetközi birkózótábort, amelyen szép számú hazai és külföldi utánpótlás-korosztályú birkózó vett részt. Az őszi idény kezdetén sikerült megrendeznünk előbb a Balassa Rudolf nemzetközi emlékversenyt a felnőttcsapatok részére, majd a Csaba Ferenc nemzetközi emlékversenyt az utánpótlás-korosztályok részére. A klub három nemzetközi kategóriás birkózóbíróval rendelkezik, akik rendszeresen bíráskodnak a hazai és külföldi versenyeken.

Hogyan értékelik a felnőttcsapat eredményét a Szuperligában?

A Potisje a nyolcadik helyet szerezte meg, két győzelemmel, egy döntetlennel, hat vereséggel, 26:45-ös győzelmi aránnyal, 14 ponttal. Mivel mi kis klub vagyunk, szerény pénzügyi kerettel rendelkezünk, úgy gondolom, hogy az elért helyezés – amellyel bennmaradtunk a legmagasabb versenyfokozatban – szolid eredmény, s fontos az is, hogy mindezt főleg hazai birkózókkal valósítottunk meg.

Melyek a 2020-as tervek és célkitűzések?

A klubban nagyon alapos, egységes és szakmai munka folyik, ami biztosítja majd annak eredményes működését 2020-ban is. Ami a felnőttcsapatunkat illeti: erős és jó serdülőcsapatunk van, amelyre építeni lehet, így néhány idősebb, tapasztaltabb birkózóval sokkal ütőképesebb és eredményesebb csapatot szeretnénk formálni a jövőben. Terveink között szerepel, hogy a korosztályos országos válogatottakba minél több birkózónk bejusson, és méltóképpen szerepeljenek a nemzetközi bajnokságokon. A klubban továbbra is az utánpótlás tömegesítésére és nevelésére helyezzük a hangsúlyt.