2024. március 29., péntek

Bezárás helyett újjászületés

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában befejeződik a tornaterem építése is

Öt év alatt nagyjából 100 millió dinár értékű beruházások voltak a község iskoláiban Óbecsén. Azt, hogy mire költenek, nem az iskolák tanulóinak a száma, hanem a beruházás fontossága határozza meg – ezt állítja Svetlana Tašković, az óbecsei iskolaigazgatók aktívájának az elnöke.

Tavaly ilyentájt még be akarták zárni Óbecsén a Petőfi Sándor Általános Iskolát, ma már arról szólnak a hírek, hogy a téli szünet után a gyerekek végre meleg vízzel moshatnak kezet, ugyanis a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság által biztosított 2,9 millió dinárból felújították az első és a második emeleti diák- és tanári mosdókat, de a tornaterem tíz évvel ezelőtt megkezdett építésére is pont kerül hamarosan, valamint szeptemberben már egy új és felszerelt csarnokban tornázhatnak a tanulók. A beruházást az Európai Unió támogatásával sikerül befejezni. Balog Virág Zsolt igazgató elmondása szerint az iskola Dreára kihelyezett tagozatának 412 négyzetméteres, tornatermes iskolaépületét is rövid időn belül birtokba vehetik a kisdiákok.

A Testvériség Általános és Középiskola Đure Jakšić utcai épületére 100 millió dináros beruházás vár, de a Dositej utcai objektumban a tartományi oktatási titkárság és az önkormányzat több mint hárommillió dináros támogatásával végre megújul a vizesgóc és a napközis terem, amelyet ezentúl mozgáskorlátozottak is megközelíthetnek majd.


Az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában a tartományi oktatási titkárság támogatásával nemrégiben ért véget a tornaterem és az öltözők felújítása, amelynek ünnepélyes átadására holnap kerül sor, a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően pedig két bejárati ajtót is le tudtak cserélni. Tufegdžić Mónika igazgatónő szerint hamarosan az udvari sportpályák aszfaltozása és a mosdók is sorra kerülnek.


A Sever Đurkić Általános Iskola 300 millió dinárra becsült és a Közberuházási Iroda által támogatott felújítása egyelőre várat magára.